Yabancılar Borsa’da 2016’da 614 milyon dolarlık alım yaptı

Yabancı yatırımcılar, Borsa İstanbul’da aralık ayında net 177,2 milyon dolar tutarında alım yaparak, 2016 yılını toplam 614 milyon dolarlık net alış ile tamamladı.

Yabancılar Borsa’da 2016’da 614 milyon dolarlık alım yaptı

2016 yılında Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimi, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarından gelen not ve görünüm indirimi, jeopolitik gelişmeler ve terör eylemleri gibi çok sayıda olumsuzluklara karşın Türkiye’ye ilgisi devam eden yabancı yatırımcılar, yılın 4 ayında net satış, 8 ayında ise net alış gerçekleştirdi. Analistler, Borsa İstanbul’da işlem gören şirket hisselerinin dolar bazında oldukça ucuzlamasının yabancı yatırımcıların alış isteklerinin devam etmesini sağladığını belirtti. ABD başkanlık seçimini kazanan ve 20 Ocak’ta görevi devralacak Donald Trump’ın mali politikalarına ilişkin belirsizlikler ve Fed’in vereceği tepkilerin 2017 yılının en önemli gündem maddesi olacağına değinen analistler, yurt içinde ise Borsa İstanbul’da düşük kalmaya devam eden fiyat/kazanç oranları ile ekonomi yönetiminin reform ve teşviklerinin yansımalarının, yabancı ilgisinin 2017’de de sürmesini sağlayabileceğini öngördü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X