Yabancılar yeniden ev almaya başladı

Yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul alımlarına tekrar başladığını belirten YASED Başkanı Erdem, seçim sonuçlarının özellikle ileriye dönük alınacak kararlarda yatırımcıları rahatlattığını vurguladı.

Yabancılar yeniden ev almaya başladı

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED) Başkanı Ahmet Erdem, belirsizliklerden bahsedilen 9 aylık bir dönemde 12,6 milyar dolar uluslararası doğrudan yatırıma ulaşıldığını vurguladı.

Erdem, yaptığı açıklamada, Ankara, Paris ve diğer bölgelerde yaşanan terör olaylarının çok acı olduğunu kaydederek, bunların hiçbir izahı olmadığını söyledi. Her şeyden önce çalışanlarının güvenliğinin uluslararası yatırımcılar açısından önemli olduğunu ifade eden Erdem, ”Ancak uluslararası doğrudan yatırım kararlarına baktığımız zaman bu tür terör olayları konuyu çok etkileyen bir şey değil” dedi.

UZUN VADELİ BAKILIYOR

Uluslararası doğrudan yatırımcıların uzun vadeli baktığını ve gerekli tedbirler alındığında bu tür terör olaylarının yatırımları olumsuz etkilemediğini anlatan Erdem, ancak tercih etme ihtimali doğduğunda daha fazla güven veren ülke ve bölgelerin yatırım için seçildiğini dile getirdi. Ahmet Erdem, 1 Kasım seçimlerinden çıkan tek parti iktidarının yabancı yatırımcıları nasıl etkileyeceğine ilişkin bir soruya karşılık, ”Seçmen 1 Kasım’da oyunu tek ve kuvvetli bir hükümetten yana kullandı. Bunun uluslararası doğrudan yatırımlar ve diğer yatırımlar açısından pozitif bir etkisi olacağını öngörmek lazım” diye konuştu.

YATIRIM ORTAMI İYİLEŞTİRİLMELİ

7 Haziran ve sonrasında gelen belirsizlik sürecinde uzun süreli yatırımlar olmasa da bazı kararların ertelendiğini dile getiren Erdem, söz konusu kararların şu anda hayata geçtiğinin görüldüğünü bildirdi. Yeni hükümetten son dönemde yoğun çaba ve özverilerle cazibesi artırılan yatırım ortamının devam etmesi ve daha da iyileştirilmesini isteyen Erdem, reformlar ve düzenlemeler aracılığıyla atılacak adımlar sayesinde sosyal yönüyle bütünleşen ekonomik yatırım cazibesinin devam edeceği kanaatinde olduklarını anlattı. Erdem, yabancıların Türkiye’deki gayrimenkul alımlarına tekrar başladığını ifade ederek, seçim sonuçlarının özellikle ileriye dönük alınacak kararlarda yatırımcıları rahatlattığını vurguladı.

PAYIMIZI ÜÇ KAT ARTIRABİLİRİZ

YASED Başkanı Erdem, ”YASED olarak hükümetten uluslararası yatırımcıların Türkiye’de yatırım yapmasını hızlandırabilmek için ne gibi beklentileriniz var” şeklindeki soru üzerine, şöyle devam etti: ”Türkiye olarak dünyadaki toplam uluslararası doğrudan yatırımdan aldığımız pay son dönemde yüzde 1’ler civarında. YASED olarak inancımız; bunu 3 misline kadar çıkarabilecek potansiyelimizin olduğu…”

GEÇEN YILI 9 AYDA YAKALADIK

Ahmet Erdem, ”Dünyadaki uluslararası doğrudan yatırım önceki yıla göre yüzde 16 civarında düştü. Ama Türkiye’de böyle bir düşüş görmedik. Aslında virgülden sonraki oranlarda bir önceki yıla biraz daha arttık. Böyle belirsizliklerden bahsettiğimiz bir dönemde 9’uncu ay sonu itibarıyla 12,6 milyar dolara ulaşmış durumdayız” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X