Yabani zeytinler aşılanarak ekonomiye kazandırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, yabani zeytinleri aşılayıp, ülke ekonomisine kazandırma amacıyla Yabani Zeytin Rehabilitasyonu Eylem Planı hazırlayarak uygulamaya koyduklarını açıkladı.

Yabani zeytinler aşılanarak ekonomiye kazandırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bozuk orman alanları içerisinde yer alan yabani zeytinleri aşılayıp, ülke ekonomisine kazandırma amacıyla Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Eylem Planı hazırlayarak uygulamaya koyduklarını açıkladı. 

 

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 2015 ve 2019 yılları arasındaki 5 yıllık sürede uygulanacak Yabani Zeytin (Delice) Rehabilitasyonu Eylem Planı ile 1,5 milyon yabani zeytin aşılanacak.

 

Eylem planının 2023 Türkiye vizyonuna uygun olarak hazırlandığını kaydeden Eroğlu, “Eylem planı ile bir taraftan orman içi açlıklar ve bozuk orman alanları üretime kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlanacak, diğer taraftan da orman köylümüzün gelir kaynakları artırılacak” değerlendirmesinde bulundu.

 

Eroğlu, eylem planının uygulamaya girdiğinden beri toplam 243 bin yabani zeytinin aşılandığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X