Yağışlar çiftçiye ilaç oldu

İnegöl’de uzun zaman sonra geçtiğimiz günlerde yağan kar yağmur üreticinin yüzünü güldürdü. Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik, karın kendilerine ilaç gibi geldiğini söyledi.

Yağışlar çiftçiye ilaç oldu

SADULLAH ORGAN

İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mahmut Doğru, kar ve ardından yağan yağmurun tarım ürünlerine olumlu katkısı olduğunu ifade etti. Doğru, “İlçemiz polikültür tarım açısından son derece zengin bir bölge. 

Meyveciliğin, tarla bitkilerinin, diğer tarım türlerinin yoğun yapıldığı bir yer. Yağan karın özellikle meyve ağaçlarının soğuklanma ihtiyacına son derece faydası oldu. Tarla bitkilerinden toprağın nemli tutulması açısından çok faydalı oldu. Toprak nefes aldı, su birikmesine faydası oldu. Özellikle meyve ağaçlarından şubat ayının sonuna doğru meydana gelecek ani soğumalara karşı mukavemetini arttırdı. Dolayısıyla her yönden faydası oldu. Bu da oluşan meyvelere kalite ve verim yönünden faydası olacağı muhakkaktır” dedi.

SONBAHAR KURAK GEÇTİ

Sonbaharın kurak geçtiğini ifade eden Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, kar ve ardından gelen yağmur yağışlarının iyi olduğunu söyledi. “Buğdaylarda Türkiye genelinde sıkıntı olan bölgeler var. Hiç yağmur yağmadığı için buğdayları sulayan yerler bile oldu. Kar bize ilaç gibi geldi. Aynı zaman akabinde lodosla birlikte yağan yağmur da güzel oldu. İnşallah devamında tekrar kar yağar ve verimli bir şekilde kışı geçiririz” diye konuştu.

AKÇASU ARTIK TAŞMAYACAK

Akçasu deresinde yapılan ıslah çalışmalarına da değinen Çelik, “Akçasu Deresi yaklaşık 60 yıldır ıslah edilmeyen bir dereydi. İçi ağaç dolduğundan son iki yıldır sel baskınları oldu. Yağmurda da, kar erimelerinde de bu baskınlar oldu. Baharda ayçiçeği, patates tarlalarına zarar verdi. Geçen sene yaşanan zararın ardından durumu Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’ne ilettik. Aynı zamanda Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’ın da destekleri oldu. Nihayetinde Akçasu Deresi’ni ıslah ettirdik. Şuan derenin havzası çok geniş. Allah’ın izniyle bu sene ne sel baskını olur, ne de başka bir şey olur. O konuda rahatız” ifadelerine yer verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X