Yağışlar çiftçiyi sevindirdi

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, kar yağışıyla topraktaki nem oranının arttığını ifade ederek, çiftçinin bu yıl ekinlerinin bereketli olacağını söyledi.

Yağışlar çiftçiyi sevindirdi

AYHAN FİDAN

 

Nemlenen toprakla buğday ve arpaların çimlenmeye başlayacağını vurgulayan Erdem, “Yağış, şu anda ekilmiş olan bezelyelere yaradı. Çiftçinin yüzü bu yıl gülecek. Kar yavaş yavaş eridiği için buğday ve arpa başta olmak üzere uzun müddet suya ihtiyacı olan ürünlerin daha verimli olmasını sağlıyor. Hububat ekili alanlarda verim alamayacaklarını düşünen çiftçilerimiz, kuraklık korkusunu yendi” ifadesini kullandı.

HASTALIKLAR ORTADAN KALKACAK

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, kar yağışının topraktaki bir takım hastalıkları da ortadan kaldıracağına dikkat çekerek, hastalıkların son bulmasıyla önümüzdeki süreçte toprağa bereket katacağını ve mahsullerin verim oranının yüksek olacağını söyledi. 

Erdem, “Göletlerden sulama yapan çiftçilerimiz zor durumdaydı. Göletlerde su kalmadığı için sulama sıkıntıları vardı. Yoğun kar yağışıyla birlikte göletlerde su oranı da artacak. Çiftçimiz sulama ihtiyacını rahatlıkla karşılayacak. Bu durum, Ziraat Odası olarak bizleri de memnun ediyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X