Yağlık ayçekirdeği üreticisine destek

İnegöl Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin Bakanlar Kurulu kararıyla sözleşmeli yağlık ayçekirdeği üreticilerine fark ödemesi desteğine ilave olarak, dekar başına 15 TL destekleme ödemesi yapılacağını söyledi.

Yağlık ayçekirdeği üreticisine destek

SADULLAH ORGAN

 

Trakya Birlik tarafından açıklanan yağlık ayçekirdeği alım fiyatlarının taban fiyat değil, ön alım fiyatı olduğunu kaydeden Ali Rıza Girgin, “Birliğimizce, gerek ön alım fiyatının, gerekse kesin alım fiyatının belirlenmesinde her türlü iç ve dış faktörler dikkate alınmakta ve bu öngörüler doğrultusunda fiyat belirlenmektedir. Amacımız kuruma kar ettirip ortaklarımıza risturn kar payı dağıtmaktır. Her ne olursa olsun ortaklarımız kurumuna güvenmelidir” dedi. 

Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Girgin, “ 2015 yılında yapılacak tarımsal desteklemelere ilişkin Bakanlar Kurulu kararı ile 2015 yılında sözleşmeli yağlık ayçiçeği üretimi yapan üreticilere fark ödemesi desteğine ilave olarak, dekar başına 15 TL destekleme ödemesi yapılacağı açıklanmış olup, bu doğrultuda kooperatifimize rekolte beyannamesi vererek sözleşme yapmayı talep eden ortaklarımızın desteklemeden yararlanması için, İnegöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile irtibata geçilerek gerekli çalışmalar yapılmıştır. Ortaklarımızın dekar başı 15 TL destekten yararlanması için gerekli olan ‘Tarımsal Üretim Sözleşmelerinin’ imzalatılmasına en kısa sürede başlanılacaktır” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X