Yağmur durduramadı

Bu yıl dördüncü kez yapılan Eker I Run Koşusu yine geniş katılımla gerçekleştirildi… Yoğun yağmura rağmen binin üzerinde kişinin katıldığı organizasyon büyük heyecana sahne olurken, minik adımlar yarışlarında renkli görüntüler yaşandı. 15 K koşusunda is

Yağmur durduramadı

RECAİ UYSAL

Eker’in “Sağlıklı Yaşam İçin Koş” mottosuyla hayata geçirdiği “Eker I Run Yol Koşusu” dün yapıldı. Eker Meydanı’nda start alan organizasyon bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Minik adımlar, 5 kilometre ve 15 kilometre olmak üzere 3 kategoride gerçekleştirilen yarışta bu yıl da yağmura rağmen geniş katılım yaşandı. Büyük heyecanın yaşandığı 15 kilometre koşusunda kadınlarda Natalia Gyurten 57.06’lık derecesiyle, erkeklerde ise Fetene Alemu Regasa 49.37’lik derecesiyle finişe ilk gelen isim oldu. 5 kilometre koşusunda ise erkeklerde Emircan Şahin 17.03, kadınlarda Seray Şentürk 20.59’luk derecesiyle birinci sırada yer aldı.

MİNİKLER ALKIŞ ALDI

Bu yıl minik adımlar kayıt ücretlerinin tamamı, 5K ve 15K kayıt ücretlerinden ise 5 TL’si, sosyal sorumluluk partneri HETADER’e yani Hemofili ve Talasemi hastası çocuklara umut olacak organizasyonda sporun yanısıra çeşitli aktivitelerle katılımcılar farklı bir gün yaşama imkanı buldu. Toplam 2 bin kaydın olduğu yarışta 6-12 yaş arasında gerçekleşen minik adımlarda 231, 5 kilometre koşusunda 673 ve 15 kilometre koşusunda ise 416 kişi start aldı. Özellikle küçüklerin alkış aldığı minik adımlar yarışları renkli görüntülere sahne oldu. Minik sporcuların 500 metrelik parkurda verdiği mücadele alkış aldı.

KÜRSÜYE ÇIKTILAR

Orhaneli yolundaki güzergahta gerçekleştirilen 15 kilometre koşusunda kadınlarda Natalia Gyurten’in ardından 1.01.05’lik derecesiyle Ece Calp ikinci, 1.01.07’lik derecesiyle Aslı Sertçelik üçüncülük kürsüsünde yer aldı. Erkeklerde ise Fetene Alemu Regasa’nın ardından 49.37’lik derecesiyle Ayhan Sağlam ikinci, 50.03’lük derecesiyle de Güneş Nalbantoğlu üçüncü oldu. 5 kilometre koşusunda ise erkeklerde Emircan Şahin’in ardından 17.04’lük derecesiyle Emirhan Şahin ikinci, 17.15’lik derecesiyle Ekrem Mercan üçüncü olurken, Seray Şentürk’ün ilk sırada yer aldığı kadınlarda 21.56’lik derecesiyle Beyza Cesur ikinci, 21.57’lik derecesiyle de Selin Eyipoğlu üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Eker Meydanı’nda başlayan yarışlar renkli görüntülere sahne olurken, minik adımlar koşusunun startını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin verdi.

Hemofili ve Talasemi hastası çocuklara umut olması amacıyla HETADER’le işbirliği içinde gerçekleştirilen organizasyonda 7’den 70’e birçok kişi koştu. Özellikle minik adımlar koşusunda çocuklar kadar aileleri de büyük heyecan yaşarken, anne-babalar çocuklarının finiş noktasına gelebilmesi için büyük çaba sarfetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X