Yahudi yerleşimine yıkım kararı çıktı

İsrail Yüksek Mahkemesi, Batı Şeria’da inşa edilen Amona Yahudi yerleşiminin yıkılmasına karar verirken, İsrail hükümetine de kararı uygulaması için iki yıl süre verdi.

Yahudi yerleşimine yıkım kararı çıktı

Yahudi yerleşimciler ise karara tepkili. Hükümetten gerekli izin alınmaksızın inşa edilmesine dayandırılan kararda, hükümetten Amona’da yaşayan 50 yerleşimci aile için alternatif sunması istendi. 

Yüksek Mahkeme, 300 dolayında Ortodoks Yahudi’nin yaşadığı Ramallah yakınlarındaki Amona için daha önce de yıkım kararı almış, bunun üzerine harekete geçen polis, Yahudi yerleşimcilerin direnişiyle karşılaşmıştı. 

Öte yandan İsrail’in Doğu Kudüs’te 243 Yahudi yerleşiminin inşaatına daha onay verdiği belirtildi.

İsrail’in Kudüs Belediyesi Sözcüsü Brachie Sprung’un, belediyenin Kudüs’ün Ramot nahiyesinde inşa edilen yerleşimde 243 yeni evin inşaat faaliyetlerinin başlaması için yetki verdiği, Ebu Guneyim Dağı nahiyesinin Har Homa yerleşiminde ise 270 yeni evin inşaat ön planlarını onayladığı belirtildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X