“Yahyalılı Hacı Hasan Efendi Etrafına Güzellikler Saçan Bir Elmastı”

Anadolu’yu mayalayan gönül sultanlarından Yahyalılı Hacı Hasan Efendi, vefatının 29’uncu yıl dönümünde Esenler’de anıldı. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Pe…

“Yahyalılı Hacı Hasan Efendi Etrafına Güzellikler Saçan Bir Elmastı”

Anadolu’yu mayalayan gönül sultanlarından Yahyalılı Hacı Hasan Efendi, vefatının 29’uncu yıl dönümünde Esenler’de anıldı. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Peygamber Efendimizin nur neslinden gelen Hacı Hasan Efendi’yi etrafına güzellikler saçan bir elmas olarak anlattı. Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen “Anadolu’yu Mayalayanlar” programında gönül sultanları anılmaya devam ediyor. Programda son olarak vefatının 29’uncu yıl dönümünde Yahyalılı Hacı Hasan Efendi hasret ve özlemle anıldı. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen programda, hem anne hem de baba tarafından soyu Peygamber Efendimizin nur nesline dayanan Yahyalılı Hacı Hasan Efendi’yi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay anlattı. “ALLAH’IN HAS KULLARINDAN BİRİYDİ” Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ve Yahyalılı Hacı Hasan Efendi’nin hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle devam eden programa çok sayıda Esenlerli de katıldı. Konuşmasına Allah dostlarının özelliklerinden bahsederek başlayan Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, “Adları farklı olabilir. Ancak evliyaullah olarak bildiğimiz bu isimlerin her biri Allah’ın has kullarıdır. Yahyalılı Hacı Hasan Efendi de onlardan biriydi. 72 yıllık hayatı boyunca güzel bir kul olmak için çaba göstermiştir” dedi. “GENÇLERİN EĞİTİMİNE ÖNEM VERİRDİ” Yahyalılı Hacı Hasan Efendi’nin gençlere ve gençlerin eğitimine çok önem verdiğinin altını çizen Ay, “Gençlere (kuzum, canım) diye hitap ederdi. ’Sizler Allah’ı sevin ki, bizler de sizi sevelim’ tavsiyesinde bulunurdu. Hakkında belgeseller çekildi, makaleler yazıldı, onlarca kitap kaleme alındı. Nereden bakarsanız bakın, bir elmas etrafına farklı ışıltılar saçar ama güzellikleri aynıdır. O da etrafına güzellikler saçan bir elmas gibiydi” diye konuştu. Yahyalılı Hacı Hasan Efendi’nin hem anne hem de baba tarafından Hz. Peygamber’in nur nesline dayandığını belirten Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, konuşmasının son bölümünde tasavvufun önemine değindi. Çeşitli öğrenci grupları da seslendirdikleri ilahilerle programa renk kattılar.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X