‘Yakalayın’

Yargıtay 5. Ceza Dairesi, meslekten ihraç edilen “17 Aralık” soruşturmasının savcısı Celal Kara hakkında yakalama emri düzenlenmesini kararlaştırdı.

‘Yakalayın’

Yurt dışına kaçan Celal Kara hakkındaki yakalama emri; daha önce yapılan çağrı ve zorla getirilme kararlarından sonuç alınamadığı için çıkarılacak.

Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin ilk derece mahkemesi sıfatıyla baktığı, Celal Kara hakkında “görevi kötüye kullanma” suçundan açılan davanın görülmesine dün devam edildi. Şikayetçilerin ve sanık avukatının katılmadığı duruşma, Kara’nın avukatının mazeret dilekçesini kabul edilmesinin ardından 20 Nisan’a erteledi. 

Davada, aralarında eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, oğlu Barış Güler, dönemin Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan, iş adamı Rıza Sarraf, eşi Ebru Gündeş Sarraf’ın da bulunduğu 31 kişi ve şirket müşteki olarak yer alıyor.

İDDİANAMEDEKİ SUÇLAMALAR

İstanbul Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca Kara hakkında ‘görevi kötüye kullanma’ suçundan hazırlanan iddianamede, Celal Kara’nın soruşturmada, ‘maddi gerçeğin araştırılması ve adil bir yargılamanın yapılabilmesi için dosyadaki şüphelilerin lehine ve aleyhine bütün delilleri toplamadan, suçun işlendiğine ve mal varlıklarının bu suçlardan elde edildiğine dair kuvvetli şüphe sebebi belirlemeden mal varlığına el konulması için mahkemeden talepte bulunduğu’ belirtiliyor. 

İddianamede, soruşturma sürecinde ‘görevini kötüye kullandığı’ belirlenen Kara’nın 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor. İstanbul cumhuriyet savcısı olarak görev yaparken, Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılığına savcı olarak atanan Kara, HSYK tarafından meslekten ihraç edilmişti. Kara, suç tarihinde birinci sınıf savcı olduğu için ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay’da yargılanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X