Yakılan okuldan TEOG birincisi çıktı

İdilli öğrenciler, TEOG sınavında büyük başarı elde etti. Öğrencilerden biri Türkiye birincileri arasında yer alırken, bazıları da ikinci ve üçüncü oldu.

Yakılan okuldan TEOG birincisi çıktı

Şırnak’ın İdil ilçesinde yakılan Veysel Karani, Cumhuriyet ve Bener Cordan ortaokullarında okuyan öğrenciler, TEOG sınavında büyük bir başarıya imza attı.

İdil’de başlatılan ‘Şehit Özel Harekat Polisi Ersin Yıldırım Operasyonu’ 43 gün sonra 31 Mart’ta başarıyla sonuçlandırıldı. PKK’lı teröristlerin operasyonlar öncesinde ilçede öğrenci ve öğretmenleri sürekli tehdit ederek, okulları boşaltarak ateşe vermesi üzerine Cumhuriyet, Veysel Karani ve Bener Cordan Ortaokulu öğrencilerine Milli Eğitim Bakanlığınca Batman ve Mardin’de pansiyonlu okullarda telafi eğitimleri verildi.

Bu okullarda eğitim alan öğrenciler, terör saldırılarına rağmen TEOG ikinci dönem sınavında başarılı oldu. Öğrencilerden biri, Türkiye birincileri arasında yer alırken, bazıları da ikinci ve üçüncü olarak ilçenin gururu oldu.

ÖĞRENCİLER MUTLU

TEOG sınavında 120 soruya doğru cevap vererek TEOG şampiyonları arasında yer alan Veysel Karani Ortaokul 8. sınıf öğrencisi Yunus Özel, çok zor süreçlerden geçtiklerini, başarısını Milli Eğitim Bakanlığının sağladığı telafi eğitimi sayesinde gerçekleştirdiğini söyledi. Sınavda, 120 sorunun 119’unu doğru cevaplayan Bener Cordan Ortaokulu öğrencilerinden Baran İnan da ilçede yaşanan olumsuzlukları kendi eğitimlerine yansıtmamaya çalıştıklarını belirtti. Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Elif Örünç de yaşanan olaylar nedeniyle psikolojisinin TEOG sınavında kendisine engel teşkil edeceğini düşündüğünü, ancak öğretmenlerinin kendisine inanması sayesinde başarılı olabildiğini dile getirdi.

TERÖR ENGEL OLMADI

İl Mili Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, Mardin ve Batman’da 7 bin 265 öğrenciyi telafi eğitimi için gönderdiklerini bildirdi. İdil’de 5 yıldır İngilizce öğretmenliği yapan Elvan Akbal da, olumsuzluklara rağmen öğrencilerin TEOG sınavında aldıkları başarılı sonuçlardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.  Öğrencilerle beraber çok zorlu bir süreç yaşadıklarını anımsatan Akbal, eğitimi İdil dışında Midyat ve Batman’da sürdürdüklerini söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X