Yakın gelecekte zam öngörmüyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, enerji fiyatların serbest piyasa şartları içinde aşağı ya da yukarı hareket edebileceğini belirterek, ‘Mevcut veriler ve maliyetlere bakıldığında yakın gelecekte bir zam öngörmüyoruz” dedi.

Yakın gelecekte zam öngörmüyoruz

Petrol fiyatlarına bağlı olarak doğalgaz fiyatlarının da 3’er aylık dönemlerde yenilendiğini hatırlatan Alaboyun, ”Bundan kaynaklı fiyat indirimi de olabilir, dolar ve piyasadaki şartlara göre fiyat artışı da olabilir” diye konuştu.

HELİKOPTERLİ BAKIM

Seçim güvenliği konusundaki bir soruyu da cevaplayan Alaboyun, seçimlere bir hafta kala bakım onarım ekiplerinin izinlerini kaldıracaklarını söyledi. Bakım-onarım çalışmaları için 4 helikopterin ana iletim hatlarını denetleyeceğini anlatan Alaboyun, ”Çok ileri teknolojiyle, uzaktan algılamayla sıcak ve sorunlu bölgeleri tespit edebiliyoruz. Enerji kaçağının olduğu yerlerdeki odaklaşmayı tespit edebiliyoruz, oralara müdahale daha çabuk olabiliyor” bilgilerini verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X