‘Yalanlarıyla Türkiye’nin siyasi gündemini meşgul etmesin’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin, “TBMM’nin yanı sıra Türkiye’nin siyasi gündemini de kendi yalanlarıyla, ispata muhtaç iddialarıyla meşgul etmesin.” dedi.

‘Yalanlarıyla Türkiye’nin siyasi gündemini meşgul etmesin’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin, “Yargıyla, basınla paylaşmıyor, peki ne yapıyor? ‘Biz, Meclis’te araştırma önergesi vereceğiz, araştırma komisyonu kurulmasını istiyoruz’. TBMM’nin işi yok sizin yalanlarınızın, iddialarınızın, iftiralarınızın yeri midir? Siz TBMM’yi kendi yalanlarınıza niye alet ediyorsunuz?” dedi.

“Buyursun iddiasını ispat etsin”

“İftirada bulunduğu, hakaret ettiği iddia edilen sanığa Anayasamızın 39. maddesi ‘ispat hakkı’ veriyor. Buyursun, o belgeleri versin yargıya, kendi iddiasını ispat etsin.” diyen Ünal, şöyle devam etti:

“Dolayısıyla TBMM’yi de böyle bir meseleyle meşgul etmesin. TBMM’nin yanı sıra Türkiye’nin siyasi gündemini de kendi yalanlarıyla, ispata muhtaç iddialarıyla, elinde ne olduğu belli olmayan, kendi partilileriyle bile paylaşmadığı birtakım belgelerle meşgul etmesin.”

“Bu millet oynanan oyunun farkında”

Mahir Ünal, “Tüm vatandaşlarımıza, kamuoyuna bir çağrı yapmak istiyorum, oynanan oyunun bu millet farkındadır, dolayısıyla rehin alınmış bir adam üzerinden birilerinin Türkiye’yi rehin almasına müsaade etmeyiz.” ifadelerini kullandı.

Ünal, ABD’de Rıza Sarraf’ın tanık olarak yer aldığı davaya ilişkin de “Savcısıyla ilgili, hakimiyle ilgili medyadaki haberleri siz de izlediniz, böyle bir aklın ortaya koyduğu dava üzerinden birilerinin Türkiye’yi siyasi ve ekonomik olarak köşeye sıkıştırmasına herhalde seyirci kalacak değiliz. İçeride de bunun sözcülüğünü üstlenen, içeride bu siyasi ve ekonomik operasyona bel bağlayarak umutlananlara buradan şunu söylüyorum; hiç umutlanmayın. Bu dava üzerinden Türkiye’yi köşeye sıkıştırmak isteyenlerin yanında kimler yer almak istiyor, bunu çok net bir şekilde görüyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Bunun adı vatanseverlik değil dalalet ve hıyanettir”

Kılıçdaroğlu’nun ‘bürokrat’ açıklamasını da değerlendiren Ünal, “Ne zamandan beri vatansever bürokratlar anayasa suçu işlemeye başladı? Vatanseverliğin tanımı eğer Kemal Kılıçdaroğlu’nun uluslararası Türkiye karşıtı, düşmanı odaklarla işbirliği yapmasıysa bunun adı vatanseverlik değil, bunun adı dalalet ve hıyanettir.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X