Yalçın adaylığını açıkladı

AK Parti’de aday adaylık açıklamaları tüm hızıyla sürüyor. Önceki günkü yoğun mesainin ardından dünü de oldukça hareketli geçiren AK Parti’de eski il başkanı Sedat Yalçın da milletvekilliği aday adaylığını açıkladı.

Yalçın adaylığını açıkladı

SEYİT GÜNDOĞAN

Yalçın, AK Parti’ye 5 yıl il başkan yardımcılığı, 5 yıl da il başkanı olmak üzere, 11 yıla yakın bir süre hizmet ettiğini ifade ederek, bu süre içerisinde çok önemli başarılar elde ettiklerini söyledi. Güzel bir süreci hep birlikte tamamladıklarını hatırlatan Yalçın, il başkanı olduğu dönemde 2009 yerel seçimleri, 2010 anayasa referandumu, Ovaazatlı ara seçimi ve 2011 genel seçimleri olmak üzere dört önemli seçimde sorumluluk aldığını ve bu süreçlerde bu görevleri üstlenmiş olmaktan çok büyük onur duyduğunu kaydetti.

 

YOĞUN TALEP GELDİ

Milletvekili olmayı düşünmediğini ancak, her gittiği yerde vatandaşlardan milletvekili olması yönünde yoğun bir talep geldiğine dikkat çeken Yalçın, bunları dikkate alarak, kamuda, özel sektörde ve siyasette oluşan tecrübelerini milletin hizmetine sunmak için milletvekili aday adayı olmaya karar verdiğini kaydetti. 

Uzmanlık alanım ekonomi ve maliye olduğunun altını çizen Yalçın, bu alanlarda çalışmalar yapacağını söyledi. Özellikle Türkiye ekonomisinin daha verimli çalışması ve üretim yapımızın daha yüksek bir katma değerli hale gelmesi için çalışacağını vurgulayan Yalçın, “Allah nasip ederse bu konularda sorumluluk almak istiyorum. Sanayicimizin, esnafımızın, kırsal kesimin sözcüsü olmak için milletvekili olmak istiyorum.  Partimizin 2023 hedeflerine ulaşması içinde çalışmalarda bulunmayı arzu ediyorum. Sürekli renk ve kılık değiştiren Türkiye’de milli irade üzerinde tasallut eden ve çok farklı vesayet sistemlerinde tezahür eden toplumumuzun ve milletimizin iradesini ortadan kaldırmaya yönelik her türlü vesayet aracı ve organıyla mücadele etmek için milletvekili adayı oldum” diye konuştu.

 

Yalçın’ın dosyasını alan İl Başkanı Cemalettin Torun da, Yalçın’ın kendisine görev verildiği takdirde bürokrasideki ve siyasetteki ciddi birikimlerini TBMM’de en iyi şekilde değerlendireceğini ifade ederek, aynı zamanda kendisinin Bursa’yı mecliste en iyi temsil edecek nitelikleri olan bir vekil olacağına inandığını söyledi. 

Yalçın’ın yanısıra AK Parti’de dün gün boyunca; Selim Yedikardeş, Abdurrahman Tığ, Asuman Kızılkan Polat, Zekeriya Birkan, Nejdet Yılmaz, Dilek Durak, Vasim Tosun, Emine Yavuz Gözgeç, Zeynep Nur Gençerler, Mükerrem Ceylan, Üzeyir Aktaş adaylıklarını açıkladılar.    

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X