‘Yalın Düşünce’yi şirket kültürü haline getirin

Yaklaşık 10 yıldan bu yana ‘Yalın Düşünce’yi üretimde ve yönetimde uygulayan Yeşim Tekstil, bu konuda rakiplerine ve paydaşlarına örnek olmaya devam ediyor.

‘Yalın Düşünce’yi şirket kültürü haline getirin

Daha önce ‘7 İsraf Günleri’ projesi kapsamında yalın üretim ve yönetim yapan birçok özel kuruluşun yöneticisinin yalınla ilgili bilgiler paylaştığı Yeşim Tekstil’in bu seferki konuğu Yalın Enstitü Danışmanı Can Yükselen oldu. Yükselen, geçtiğimiz günlerde firmanın konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşide, ‘Gün boyu yangın söndürmekle ne kadar vakit kaybediyoruz’ başlıklı bir sunum yaptı. “Şirket kültürü sistemdeki kişilerin uyum içinde çalışmasını sağlar” diyen Yükselen, tecrübeyi çimento harcına, eğitimi suya ve tuğlaları yalın araçlara benzetti. Yükselen, ”Yalın kültür tıpkı bir duvar örmek gibi, ancak bu üç değer karışarak oluşabilir” dedi.

PROBLEMLERDEN KORKMAYIN

Yükselen yalın dönüşümü hedefleyen şirketlere şu önerilerde bulundu: “Yalın dönüşüme bir proje gözüyle bakarak başlarsanız yaptığınız iş sürdürülebilir olmaz. Bir proje gibi bitirip eskiye dönme eğiliminde olabilirsiniz. Yalın düşünceyi bir şirket kültürü haline getirmelisiniz. Yalın dönüşüm sürecinde birçok işiniz arasında yalın dönüşüme ayak uydurmaya çalıştığınız için yeni problemleriniz olabilir. Problemlerden korkmayın, bu problemler size iyileştirmeler ve yeni standartlar olarak geri dönecek. Standartlar problemlerinizi çözmenin en iyi yollarından biridir. Burada yalnızca geleceğe odaklanın.”

Söyleşisinin sonunda Can Yükselen’e Yeşim Tekstil Yalın Ofis Şefi Neslin Gazioğlu Özkaya plaket takdim etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X