Yalın’da 10 altın kural

Üstünberk Holding Ticari Araçlar Transformasyon Grup Direktörü Cüneyt Koçak, ‘Yalın Yönetim’i uygulayan şirketler için sahada unutulmaması gereken 10 altın kuralı sıraladı.

Yalın’da 10 altın kural

Yaklaşık 10 yıldır ‘Yalın Düşünce’yi üretimde ve yönetimde uygulayan Yeşim Tekstil, bu konuda rakiplerine ve paydaşlarına örnek olmaya devam ediyor. Daha önce ‘7 İsraf Günleri’ projesi kapsamında yalın üretim ve yönetim yapan birçok özel kuruluşun yöneticisinin yalınla ilgili bilgiler paylaştığı Yeşim Tekstil’in bu seferki konuğu Cüneyt Koçak oldu. 

Geçtiğimiz günlerde firmanın konferans salonunda gerçekleştirilen söyleşide Koçak, ‘İşimde ne kadar değer yaratabilirim’ başlıklı bir sunum yaparak, Yeşimli çalışanların bu konudaki sorularını yanıtladı. Söyleşisine, ‘Yönetimin ilgi merkezini değiştirerek, değerin israftan ayırt edilmesini sağlayın’ sözleriyle başlayan Koçak, organizasyonlar, teknolojiler ve sabit kıymetlerin üstüne odaklanmak yerine, ürüne odaklanarak kaynakları ürünü etkileyecek çalışmalara kaydırmanın önemini dile getirdi. 

MEVCUT UYGULAMAYI SORGULAYIN

Cüneyt Koçak, ‘Yalın Yönetim’i uygulayan şirketler için sahada unutulmaması gereken 10 altın kuralı ise şöyle sıraladı: “Üretim hakkındaki geleneksel katı görüşten kurtulun. Bir şeyin nasıl olabileceğini düşünün, neden gerçekleşmeyeceğini değil. Bahaneler üretmeyin, mevcut uygulamayı sorgulamakla başlayın. Mükemmellik aramayın, hedefin yüzde 50’si bile olsa hemen uygulayın. Gördüğünüz hatayı anında düzeltin. Kaizen için para harcamayın. Zorluklarla karşılaşıldığında bilgileri ortaya dökün. Sorunun ana sebebini bulmak için beş kez ‘niçin’ sorusunu sorun. Bir kişinin bilgisi yerine 10 kişinin aklına başvurun. Son olarak, Kaizen için fırsatların sonsuz olduğunu unutmayın.”

Programın sonunda Cüneyt Koçak’a Yeşim Tekstil Yalın Ofis tarafından plaket takdim edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X