Yalova Yolu’nda dönüşüm başlıyor

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yalova Yolu’nun 300 milyon TL’lik kentsel dönüşüm hamlesiyle modern bir görünüme kavuşacağını, araçlarda 10 numara yağ kullanılmasının da önleneceğini açıkladı.

Yalova Yolu’nda dönüşüm başlıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin yeni binasında yapılan meclis toplantısında kamuoyunda yer alan konular ile son 1 ayda yapılan çalışmalar gündeme geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın en büyük dönüşümünün Yalova Yolu’nda yaşanacağını söyledi. 

Beşyol Kavşağı ile Ket Meydanı arasında kalan 20 bin metrekarelik alanda 40 milyon TL’lik kamulaştırma yaptıklarını belirten Başkan Altepe, “Son tapu da elimize geçmek üzere. İnşallah çok kısa zaman sonra Bursa’nın en büyük, Türkiye’nin sayılı kentsel dönüşümlerinden birine tanık olacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Altepe, Yalova Yolu’nun dönüşümünü hızlandıracak projenin ihalesinin tamamlandığını, sözleşmenin birkaç güne kadar imzalanacağını ifade etti. Yaklaşık 300 milyon TL’lik harcamayla İstanbul Yolu olarak da bilinen Yalova Yolu’nun büyük bir değişime sahne olacağını vurgulayan Başkan Altepe, “Beşyol Kavşağı’ndan Kent Meydanı’na kadar alanda yaklaşık 70 bina üzerinde 40 milyon TL’lik kamulaştırma yaptık. Yıkımlara başlamak için gün sayıyoruz. Tapuların tamamı elimize geçti” ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında Yalova Yolu’na kentin en prestijli binalarını yapmak istediklerini anlatan Başkan Altepe, “Özel hastane ve diğer kurumlar olmak üzere, bu bölge kentin en önemli akslarından biri olacak. İstanbul Yolu sadece raylı sistemle değil bu projeyle de zenginleştirilecek” açıklamasında bulundu.

’10 NUMARA’ KİRLİLİĞE VEDA

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, halk otobüslerinde kullanılan ve hava kirliliğine neden olan hidrolik yağın bundan sonra Bursa’da kullanılmayacağını açıkladı. Hidrolik yağın kullanılmamasına yönelik kararın Özel Halk Otobüsçüleri Odası’yla varılan mutabakat sonucunda alındığını kaydeden Başkan Altepe, “Alınan karar kapsamında, kullanılan otobüsler de yenilenecek. En fazla 4 yıllık araçlar trafikte olacak” dedi.

Başkan Altepe, hidrolik yağın halk otobüslerinden çıkarılmasıyla hava kirliliğinin önemli oranda azalacağını bildirdi. Mülk sahipleriyle varılan mutabakat çerçevesinde otobüslerin de yenileneceğini kaydeden Başkan Altepe, “Yeni araçların motorları da çevreci olarak bilinen euro5 olacak. Anlaşmayı yeni yaptık. Artık otobüsler 10 numara yağ kullanmayacak ve trafikteki araçlar en fazla 4 yaş olacak” diye konuştu.

BELEDİYE BAŞKANLARINA TERÖR UYARISI

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, meclis toplantısında, artar terör saldırılarına karşı tedbir almaları konusunda belediye başkanlarını bir kez daha uyardı. Bursa’da geçen yıl yaşanan silahlı saldırı sonucu Gürsu Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız’ın hayatını kaybettiğini, ardından Kestel Belediye Başkanı Yener Acar’ın da geçen hafta vurularak ağır yaralandığını hatırlatan Başkan Altepe, tüm belediye başkanlarından güvenlikle ilgili önlemlerin artırılmasını istedi. Bursa’nın her türlü tertibin kurgulandığı bir bölge olduğunu kaydeden Başkan Altepe, “Herkes tedbirini alacak ve sistemini kuracak. Prensiplerini uygulayacak. Son olay mutluyuz ki ölümcül olmadı, yaralanma yaşandı. Allah korusun, daha kötüsü de olabilirdi. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için alınan tedbirlerin artırılması gerekiyor. Bu konuda tüm belediye başkanlarımızdan hassasiyet bekliyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X