Yalova Yolu’nda dönüşüm startı

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin dün gerçekleştirilen toplantısında Yalova Yolu’nda yaklaşık 20 bin metrelik karelik alan 5 yıllık kamulaştırma programına alındı.

Yalova Yolu’nda dönüşüm startı

SEYİT GÜNDOĞAN

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu çalışmayla o bölgedeki kentsel dönüşüm için ilk adımın atıldığını belirterek, daha sonra bir iki noktada aynı çalışma yapılınca bölgeye hareket geleceğini söyledi. 

TELEFERİK BU YAZ ŞEHİR MERKEZİNDE

Mecliste ayrıca teleferiğin Gökdere-Teferrüç arasındaki avan projelerinin plan değişiklikleri kabul edildi. Başkan Altepe, teleferiğin Oteller Bölgesi’ne uzanacak olan ikinci etabının çalışmalarının son aşamaya geldiğini ifade ederek, “3 gün içinde gondollar dönmeye başlayacak ve 29 Aralık’ta Oteller Bölgesi’ne seferler başlayacak. Bu yaz ayında da Gökdere-Teferrüç istasyonu arasındaki hattın çalışmalar başlayacak. Ardından Kültürpark’tan Kuştepe’ye Mollafenari’ye ve Yiğitali bölgelerine ulaşacak. Teleferiği şehir merkeziyle buluşturacağız” dedi.

CEMEVLERİNE SU MÜJDESİ

Meclis’te su tarifelerinde yapılan değişiklikle tüm ibadethaneler gibi cemevlerinden de su bedeli alınmaması kararlaştırıldı. Cemevleri için yapılan tarifeye yasa gereği sadece 1 kuruşluk iz bedeli konulacak.        

    

Öte yandan toplantının açılışında MHP İl Başkanı Hasan Toktaş’ın Başkan Altepe’nin izniyle konuşması sırasında gerginlik yaşandı. Yaşanan gerginlik sonrası MHP ve CHP’liler Meclis’i terketti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X