Yamaçta şov bitti

Orhangazi Gürle Dağı’nda gerçekleştirilen organizasyon izleyenleri büyüledi. Bursa Kupası Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Yarışları heyecana sahne olurken, 51 sporcu bin 100 metreden kendilerini boşluğa bırakarak en iyi dereceyi alabilmek için mücadele etti.

Yamaçta şov bitti

NEVZAT OKUMUŞ

Orhangazi’de bu yıl 6.’sı düzenlenen Bursa Kupası Yamaç Paraşütü Mesafe Uçuşu Yarışları tamamlandı. Hafta sonunda iki gün olarak yapılan yarışlarda heyecan bu yılda doruktaydı.

Orhangazi Belediyesi, Türkiye Hava Sporları Federasyonu ve Gökyüzü Hava Sporları Kulübü işbirliğinde düzenlenen yarışlara bu yıl 51 yamaç paraşütü pilotu katıldı. Orhangazi’nin en yüksek noktası olan ve yamaç paraşütü için uygunluğu ile bilinen Gürle Dağı’ndaki paraşüt sahasında start alan yarışmada pilotlar, rüzgarın uygun anını bekleyerek bin 100 metreden kendilerini boşluğa bıraktı.

KÜRSÜYE ÇIKTILAR

Yamaç paraşütü yarışları Orhangazi semalarında renkli görüntülere sahne oldu. Birbiri ardına atlayan paraşütçüler özellikle hafta sonunu İznik Gölü sahilinde geçirenler tarafından ilgiyle izlendi. Nefes kesen organizasyon sonunda takım sıralamasında Ankara Yamaç Paraşütü Spor Kulübü birincilik kürsüsüne çıkarken, Bursa Gökyüzü Hava Sporları Kulübü ikinci ve ODTÜ Havacılık Topluluğu da üçüncü oldu. Ferdi yarışlar sonunda ise kadınlarda Işık Can Başak birinci olurken, Esra Baysal ikinci ve Esma Aybike Sayır da üçüncü sırada yer aldı. Orkut Baysal’ın birinci olduğu erkeklerde de Mustafa Aztekin ikinci ve Serdar İlker ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.

ÇAĞLAYAN’DAN TESİS MÜJDESİ

Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz şampiyonanın Orhangazi için çok önemli olduğunu ifade ederek, bu organizasyona destek olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ise yamaç paraşütü şampiyonasının her geçen yıl daha da büyüyerek devam ettiğini ifade etti. Çağlayan, “Belediye olarak Gürle Dağı’nda yamaç paraşütü atlama alanında bir tesis planladıkve gerekli yazışmaları tamamladık. Buraya yapacağımız tesisle bundan sonra düzenleyeceğimiz şampiyonalar bambaşka bir ortamda yapılacak” dedi.

Yarışmayı Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve STK temsilcilerinin yanısıra çok sayıda vatandaş da Gürle Dağı’ndaki paraşütle atlama sahasına gelerek yerinde izledi.

Yamaç Paraşütü Yarışmasında takımlar, kadınlar ve erkekler kategorilerinde dereceye girenler için İznik Gölü sahilindeki Orhangazi Belediyespor Tesisleri’nde ödül töreni düzenlendi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X