Yan yatan TIR’daki 20 ton sülfürik asit, çevreye saçıldı

Manisa’nın Akhisar İlçesi’ndeki bir virajda yan yatan TIR’da bulunan 20 ton sülfürik asit çevreye saçıldı.

Yan yatan TIR’daki 20 ton sülfürik asit, çevreye saçıldı

Kaza, bugün saat 10.30 sıralarında, Akhisar-Gördes Karayolu’nun 25’inci kilometresinde meydana geldi.

Bandırma’dan Gördes’teki nikel madeni tesislerine sülfürik asit taşıyan Serkan Yıldız yönetimindeki 10 ACN 06 plakalı TIR, virajda yan yattı. TIR’ın taşıdığı tanktaki yaklaşık 20 ton sülfürik asit ise yola ve çevredeki toprak zemine döküldü.

Sürücü Serkan Yıldız, kazadan yara almadan kurtuldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Akhisar İlçe Müdürlüğü personeli ve jandarma ekipleri, yolda güvenlik tedbiri aldı.

Yol, bir süre ulaşıma kapandı. İtfaiye ekipleri bögleye su tuttu. Daha sonra devrilen TIR ve boşalan tank, kaza yerine çağrılan vinçle yoldan kaldırılıp götürüldü.

Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

CHP’Lİ ÖZER KONUYU MECLİSE TAŞIDI

Öte yandan benzer bir kaza geçen 31 Mayıs’ta aynı bölgede meydana gelmiş, ancak sülfürik asit tanktan dökülmemişti. CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, bölgede tehlike yaratığı için tepki çeken bu kazaları TBMM gündemine taşıyarak yaptığı konuşmada, “Bugün bir sülfürik asit tankeri daha devrildi. 20 ton sülfürik asidin saçıldığı yerde büyük bir çevre felaketi var. Birkaç dakikayla, servis aracının aldığı öğrencilerin tesadüfen bulunmadığı bir yerde devrildi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X