Yanan kızılçam ormanı için seferberlik

Bursa’da büyük korkuya ve paniğe neden olan yangının ardından, Vali Münir Karaloğlu’nun başlattığı kampanyaya destek çığ gibi büyüyor.

Yanan kızılçam ormanı için seferberlik

Bursa’da yürekleri kor eden 50 hektarlık kızılçam ormanı için Vali Münir Karaloğlu’nun başlattığı kampanyaya büyük destek geldi.

 

60 BİN ÖĞRENCİ İÇİN 60 BİN FİDAN

 

Bursa’nın yanısıra tüm Türkiye’de hatta yurtdışında yaşayan vatandaşlar fidan dikmek için destek sözü verirken, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Yusuf Ulcay da, 60 bin öğrencileri ile 60 bin fidan desteği verdiklerini açıkladı.

Bursa’da hafta sonu kül olan 50 hektar orman tüm Bursalıları derinden yaraladı. Yanan araziyi tekrar ağaçlandırmak için ise kurumlar teker teker kampanya başlatıyor. Bursa Valisi Münir Karaloğlu’nun başlattığı seferberliğe şimdi de Uludağ Üniversitesi (UÜ) katıldı. 

 

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof Yusuf Ulcay yaptığı açıklamada, “Orman Müdürlüğü ile görüşelim, uygun görülürse mevsiminde 60 bin fıstık çamı ormanını başlatalım” yazarak 60 bin kişilik Uludağ Üniversitesi ailesi ile seferberliğe destek olduğunu ifade etti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X