Yanbaz: ‘Tavrımız evet olacaktır’

Memur-Sen’e bağlı Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, ‘Referandum sürecinde bizim tavrımız ‘evet’ olacaktır. Çünkü kuru kuruya statükoya destek vermemizi kimse bizden beklemesin’ dedi.

Yanbaz: ‘Tavrımız evet olacaktır’

Büro Memur-Sen Bursa Şubesi’nin BUSKİ Sosyal Tesisleri’nde yapılan divan kurulu toplantısına katılan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Referandum sürecini değerlendiren Yanbaz, “Memur-Sen ve Büro Memur-Sen olarak biz meseleye siyasi taraflar gibi biri evet mi diyor, hayır mı diyor bakış açısı ile bakmıyoruz. Bizim bakış açımız tamamen bu ülkeye, millete en iyi, faydalı olabilecek sistemin ne olduğunu değerlendirip onun üzerinde bir karar vereceğiz. Parlamenter sistem içerisinde yönetilip başarılı olan bir tane ülke biz tanımıyoruz. Yani sistem değerlendirmesi içerisinde demokrasi, cumhuriyet vazgeçilmez unsurlardır. Bunların konuşulmasına dahi müsaade etmeyeceğiz. Ölçümüz birilerin eveti ya da hayırı olmayacak. Bizim ölçümüz bu ülkedeki geleceğe dair hepimiz açısından güzel bir gelecek hazırlayabilecek bir ortamdır. Başkanlık sisteminin kendi içimizde, milletimizin, memleketimizin değerlerine, yapısına uygun şekilde geliştirildiğinde Allah’ın izni ile Türkiye Cumhuriyeti gelecekte başarılı bir ülke olacak, dünyadaki hak ettiği yapıyı bulacaktır. Onun için referandum süresince bizim tavrımız evet olacaktır” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X