Yangın mağduru esnafa 3 milyon TL

Kapalıçarşı’da çıkan yangında mağdur olan esnaf için Başbakanlık 1 milyon 90 bin lira, Valilik de 2 milyon lira kaynak ayırdı.

Yangın mağduru esnafa 3 milyon TL

ASLIHAN AYDIN

 

İçişleri eski Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Adayı Efkan Ala, dün Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni (BESOB) ziyaret etti. Ala, burada yaptığı konuşmada, Kapalıçarşı’da işyerleri zarar gören esnafa yönelik, “Biz, sizlerin bir an önce faaliyete geçerek memleketimize katkıda bulunmanızı istiyoruz. Biz de, devletimiz de, valimiz de sizin yanınızda olacağız” dedi. Vali Münir Karaloğlu da, yangında 45 dükkan ve 7 serginin zarar gördüğünü hatırlattı. Bu nedenle bir komisyon kurulduğunu ve pazartesi günü esnafın zararının tespit edildiğini dile giteren Karaloğlu, “Yangının altıncı günü para Valiliğin hesabına geldi. Bu bir Türkiye rekorudur” diye konuştu.

2 MİLYONU RESTORASYONA

Bu paranın esnafın mallarının zararının karşılanmasında kullanılacağını ifade eden Karaloğlu, “Büyükşehir Belediyesi, yangından 3 gün önce o bölgeyi restore etmek için ihalesini yapmıştı. Bu büyük bir şans, çünkü restorasyon projesini ve ihaleyi şimdi yapmaya kalksak en az 8 ay bürokratik işlemler sürerdi” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon için çalışmalara başladığını vurgulayan Karaloğlu, “Valilik olarak 2 milyon lira kadar Büyükşehir Belediyesi’ne restorasyon ile ilgili kaynak aktaracağız. Kalan kısmı da belediye karşılayacak. Bunu da esnafımıza müjde olarak vermek istiyorum” dedi.

BİRBİRİMİZİN KIYMETİNİ BİLELİM

Efkan Ala, BESOB’un ardından Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nı (BTSO) ziyaret etti. Ala buradaki konuşmasında iş dünyasına, “Birbirimizin kıymetini bilelim” dedi. İbrahim Burkay da, siyasi istikrarın olduğu yerlerde ekonomik istikrarın olacağını belirterek, 1 Kasım seçimlerinden sonra hükümetin kurularak Türkiye’nin tekrar eski istikrarlı günlerine dönmesini umduğunu söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X