Yangına karşı yerinde önlem yerinde müdahale

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından, itfaiye araçlarının giremeyeceği kadar dar, bayır ve merdivenli sokaklar ile merkeze uzak yerleşim bölgelerindeki olası yangınlara anında müdahale için 2009 yılında başlatılan ‘yangına yerinden mü

Yangına karşı yerinde önlem yerinde müdahale

Osmangazi, Nilüfer, Mudanya, Gürsu, Keles, Orhaneli, Harmancık, Büyükorhan, İnegöl, İznik, Yenişehir ve Karacabey’de kurulan 76 yangın dolabı Yiğitali Mahallesi’nde düzenlenen törenle hizmete alındı. İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan içinde yangına müdahale için gerekli her türlü ekipmanın bulunduğu dolaplar sayesinde olası yangında itfaiye ekipleri ulaşana kadar bölge halkı tarafından anında alevlere müdahale edilebileceğini söyledi.

Uygulama sayesinde yangınların bir felakete dönüşmeden anında müdahale sayesinde kısa zamanda söndürülebildiğini dile getiren İtfaiye Daire Başkanı Orhan Doğan, “Bu anlamda Türkiye’de ilk uygulanan projenin Bursa’da olması bizim için önemli. Özellikle geçmişte yaşadığımızda yangınların büyümeden bu sayede kısa sürede söndürülmesi, projenin ne kadar doğru uygulandığının önemli bir göstergesidir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X