Yanıltıcı reklam teşhir edilecek

Yanıltıcı reklamların sayısının çok fazla olduğunu belirten Tüketiciler Birliği Başkanı Şahin, ”Buraya sığdırmakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Yanıltıcı reklam teşhir edilecek

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, şubeleri bulunan bütün illerde çadırlar kurarak yanıltıcı reklam yapan firmaları teşhir edeceklerini böyledi.

Şahin, kurdukları ‘Tüketici Çadırı’nda düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’de ticaretin büyük oranda reklamlarla yürütüldüğünü belirtti. Bununla ilgili de birçok yönetmelik bulunduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti: ‘Tüketici Kanunu içinde de yanıltıcı reklamlara atıfta bulunan maddeler var. ‘Tüketiciyi yanıltıcı reklam yapamazsınız’ deniyor. Bununla ilgili cezalar da var ama reklamlara baktığımızda bu iş böyle olmuyor. Biz her ay bu çadırı burada kurup yanıltıcı reklamları teşhir etmeye devam edeceğiz” dedi.

YALANA DÖNÜŞEN DE VAR

Yanıltıcı reklamların sayısının çok fazla olduğunu ifade eden Şahin, şunları kaydetti: ”Hayli yanıltıcı reklam var. Buraya sığdırmakta güçlük çekiyoruz. Hatta yanıltıcının ötesinde yalana bile dönüşüyor bu reklamlar. Yanıltıcı reklam bir noktada belki tolere edilebilir ama yalan reklam o kadar çok ki. Söz konusu reklamları teşhir ederek halkın aslında kandırıldığını, bunların çok da güvenilir firma olmadığını göstermek adına böyle bir çalışma yapıyoruz. Tüketiciler Birliği’nin şubesi bulunan bütün illerde de meydanlara çadırlar açılarak yalan ve yanıltıcı reklam yapanlar, tüketicinin bilgi eksikliğini istismar edenler teşhir edilecek.’

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X