Yanlış hasattan kaçınılmalı

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan salçalık domates sektöründeki sorunların çözümüne yönelik çalışmalar kapsamında mevsimlik işçi temsilcileri ve işçi çavuşu diye bilinen ekip başlarıyla bir araya geldi.

Yanlış hasattan kaçınılmalı

Daha önce sanayicilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Özkan, mevsimlik işçiler ve ekip başları ile buluşarak değerlendirmelerde bulundu. Özkan “Karacabey’in marka değeri için standartlara uygun hareket edilmeli ve yanlış hasat tekniklerinden kaçınılmalı” mesajı verdi. 

Üretici, işçi ve sanayiciler birbirinin rakibi değil aksine birbirlerini tamamlayan önemli unsurlar olduğunu ifade eden Özkan, “Fiyat ve rekolte ne olursa olsun işin olmazsa olmazı işçiliği ve kaliteyi bozmamalı, standartların dışında hareket edilmemeli” dedi.

DOĞRU İŞÇİLİK

Salçalık domatesin Karacabey için vazgeçilmez bir ürün ve korunması gereken bir marka değer olduğunu sözlerine ekleyen Özkan bu değerin daha da yükseltmesi gerektiğini söyledi. Özkan, “Salçalık domatesin geleceği ihracatı arttırmaktan, bunun yolu da kaliteli hammaddeden geçer. Kaliteli hammadde ancak doğru işçilik yapılırsa mümkün olur. Sizlere bu konuda güveniyoruz ve bu konuda özellikle hassas davranmanızı rica ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X