Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

Yapılandırma başvurusunda mükellefe yeni imkan

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanuna geçici madde eklenerek, yasal süre içinde başvuruda bulunmayanlar ile ödeme sürelerini karıştıran mükelleflere, kanunun yürürlüğe girdiği ayın sonuna kadar yeniden başvuru imkanı getirildi.

Bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanuna geçici madde eklenerek, yasal

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanuna geçici maddeeklendi.

Buna göre, alacakların yeniden yapılandırılmasında vergi incelemesi ve tarhiyat aşamasında bulunanlardan, gerek 30 günlük yasal süre içinde başvuruda bulunmayan gerekse ödeme sürelerini karıştıran mükelleflere, kanunun yürürlüğe girdiği ayın sonuna kadar yeniden başvuruda bulunabilme imkanı getirildi.

Bu başvurular üzerine yapılandırılan alacakların ilk taksidi, ihbarnamenin tebliğini izleyen ayda ödenecek.


Avatar Seç KAPAT
Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer
Sıradaki Haber BUSİAD’dan Bursa iş dünyasına çağrı