‘Yaptığımız müziklerin hikayeleri var’

Dina Müzik Topluluğu başarılı performanslarıyla göz dolduruyor.

‘Yaptığımız müziklerin hikayeleri var’

DİLEK ATLI

Topluluk adına konuşan Feryal Günal, grubun isminin insanlığa 70 dili öğreten Dina adlı melekten geldiğini belirterek, aynı zamanda bir kadın ismi olan Dina’yı kadınlardan oluşan müzik topluluklarına uygun bulduklarını söyledi.

Müzik dalında akademik kariyeri olan öğretmen ve öğrencilerden oluşan 9 kişilik kadın müzik topluluğu Dina’nın seçimlerinin çok özel olduğuna değinen Günal, “Hepimiz bir enstrüman çalıyoruz ve çalmaktan mutluluk duyduğumuz müzikleri seslendiriyoruz” dedi. Farklı kültür ve dinlerden gelen, hikayesi olan müzikleri bir araya getirdiklerini ifade eden sanatçı sözlerine şöyle devam etti:

“Müziklerimizde kadını ön planda çıkarmaya çalışıyoruz. Dünyada konuşulan birçok dil müziklerimizde olduğu için sound’lar dinleyenlerin hoşuna gidiyor. Farklı enstrümanlar çalmak bizim zenginliğimiz. Dinleyicilerimizle festivallerde bir araya gelme fırsatı buluyoruz. Ağustos ayında Çanakkale’deki Truva Festivali’nde sahne almaya hazırlanıyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X