Yaptırımların sonu yok

Rusya ile uçak krizi sonrası Moskova tarafından kabul edilen yaptırımların sonu gelmiyor. Zirai ve sanayi ürünlerinin yanı sıra eğtimde de yaptırım söz konusu. Hatta bazı Rus vekiller Türk kahvesinin, Türk dizilerinin ve hatta Tarkan’ın ülkede yasaklanmas

Yaptırımların sonu yok

Moskova ile Ankara arasında uçak krizi patlak verdiğinden bu yana Rusya, Türkiye’ye yönelik bir dizi yaptırım kararı aldı. 

Rusya’nın Türkiye’den bazı ürünlerin ithalatını ve halen Rusya’da iş yapan Türklerin sözleşmelerinin yenilenmesini yasakarken, son dönemde alınan kararlar ise şaşırtmaya devam ediyor. Son olarak Rusya iki ülke arasındaki akademik ilişkileri dondurdu. Eğitim ve Bilim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘Türkiye’deki eğitim kurumları ile işbirliği olan 44 Rus yüksek öğretim kurumunun büyük bölümü, Türkiye’deki partnerlerine işbirliği anlaşmalarını tek taraflı olarak iptal ettiklerini veya askıya aldıklarını bildirdiler’ denildi.  

TÜRK ÖĞRENCİLER YOK

Akademik değişim programları çerçevesinde Türkiye’de bulunan Rus öğrenciler de geri çekiliyor. Bu öğrencilerin sayısının 100’den az olduğu tahmin ediliyor.

Açıklamada Rusya’da eğitim gören bin’den fazla Türk üniversite öğrencisinin ise bu karardan etkilenmeyeceği  bildirildi. 

ÇILGIN ÖNERİLER

Bu arada iki ülke arasındaki uçak krizi nedeniyle bazı Rus siyasetçilerin, Türkiye’ye yönelik ‘orijinal’ yaptırım önerileri basında da alay konusu oldu.   Bunlardan biri olan Moskova şehir meclisi üyesi Yevgeniy Gerasimov, yaptırımların kültüre de yansıtılması gerektiğini dile getirdi. 

Meclis oturumunda konuşan Gerasimov, ‘Televizyonlarda abuk sabuk Türk dizileri gösteriliyor. Bence ilk adımda ‘Muhteşem Yüzyıl’ yasaklanmalı. Bu dizi zaten izlenmeye değer değil’ dedi. Gerasimov’un teklifini haberleştiren Komsomolskaya Pravda gazetesu, konuyu alaya alarak, ‘Bize göre sadece ‘Muhteşem Yüzyıl’ değil, Tarkan’ın parçaları da yasaklanmalı. Sonra Rusya’nın ünlü ‘Hor Turetskova’ (Türkoğlu korosu) var. Koronun köküne kadar Rus asıllı şefinin soyadı ‘Türkoğlu’ olduğu için şansı hiç yok. Sonra İngilizce’de hindi ile Türkiye aynı anlama geldiği için hindi eti de yasaklansın. Ayrıca Türk kahvesine de hemen başka bir ad bulmalıyız’ önerilerine yer verdi.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X