Yaralar sarılıyor

Bursa’nın altını üstüne getiren lodos yerini yağmura bırakırken, belediyeler oluşan hasarları gidermek için hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Yaralar sarılıyor

Bursa’da haftasonu boyunca etkili olan lodos  can kayıplarına ve çok sayıda yaralanmalara yol açarken, yaşanan hasarlar belediyeler tarafından onarılmaya başlandı.

Bursa’da şiddetli lodos nedeniyle devrilen vincin, hatların yanı sıra raylara da zarar vermesinin ardından duran Bursaray seferlerinin bir an önce başlaması için Burulaş ekipleri, tüm hatta yoğun bir çalışma yapıyor. Burulaş tarafından yapılan açıklamada; bu sabahtan itibaren Demirtaşpaşa İstasyonu ile Üniversite ve Emek arasının ulaşıma açılacağı, çalışmaların sabaha kadar devam edeceği ve Duaçınarı İstasyonu’na kadar olan bölümün de açılmasının hedeflendiği açıklandı.

Vinç kazasının hemen ardından olay yerine gelen ve teknik ekibiyle birlikte inceleme yapan Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, hem enerji hatlarının hem de zarar gören rayların bir an önce onarılması için tüm ekipleri seferber etti. Devrilen vincin rayların üzerinden kaldırılmasıyla başlatılan onarım çalışmaları aralıksız sürerken, çalışmalar ağırlıklı olarak Acemler ve Yüksek İhtisas–Arabayatağı İstasyonları arasında yoğunlaştırıldı. Vincin altında kalarak kırılan travers ile raylarda onarım çalışmaları hızla sürerken, diğer taraftan enerji hatları da çekiliyor. Bursaray seferlerini bir an önce başlatmak için yoğun bir çalışma içinde olduklarını dile getiren Fidansoy, bugün sabahtan itibaren Demirtaşpaşa İstasyonu ile Üniversite ve Emek arasında ulaşımın yapılabileceğini vurguladı. Çalışmaların sabaha kadar devam edeceği belirtilirken, hattın Duaçınarı İstasyonuna kadar olan bölümünün de bugün açılmasının hedeflendiği kaydedildi. Arabayatağı’na kadar olan bölümünün en kısa zamanda ulaşıma açılması hedefleniyor.

YILDIRIM’DA KRİZ MERKEZİ

Yıldırım’da şiddetli lodos nedeniyle zarar gören özel ve kamuya ait araç ve binaların tespit edilmesi için İlçe Kriz Merkezi oluşturuldu. Başkan İsmail Hakkı Edebali, İlçe Kriz Merkezi sayesinde Yıldırım’da oluşan mağduriyetlerin tespitinin yapılacağını belirterek, “Hemşehrilerimiz, lodosun neden olduğu zararları ilçe kriz merkezimize geldikten sonra dolduracakları form ile bildirebilirler. Aynı zamanda konuyla ilgili 363 34 34 numaralı İlçe Kriz Merkezi hattını ve 444 16 02 numaralı Yıldırım Belediyesi Çağrı Merkezi’ni arayıp bilgi alabilirler. Sorunları kısa zamanda gidereceğiz” diye konuştu.

OSMANGAZİ’DE ÖZEL EKİP

Osmangazi Belediyesi de, lodos felaketinde yaşanan olumsuzluklara anında müdahale edebilmek adına 2 sepetli araç, 1 vinç, 4 kamyon, 15 budama ve toplama elemanından oluşan ekip kurdu. Osmangazi’de kurulan acil müdahale birimine gelen ihbarları değerlendiren ekipler, 42 çatı uçması olayına müdahale etti. Ayrıca 58 mahallede devrilen 242 ağaç ekipler tarafından temizlenirken, birçok mahallede reklam panosu ile park ve bahçelerin zarar gören çitleri ve çevresindeki müştemilat ekipler tarafından onarıldı. 

NİLÜFER’DE TEMİZLİK

Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri  lodosun sona ermesinin hemen ardından   temizlik çalışmalarına başladı. 195 mevkici 4 ekip ile sabahın erken saatlerinden itibaren yollarda ve parklarda , ağaç dallarına, çalılıklara, park ve bahçelere toplanan atıkları toplamak için  hummalı bir çalışma içine girdi. Yapılan çalışma ile Nilüfer’de yollar ve parklar  temizlenirken, Nilüfer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü halka çevre konusunda duyarlılık çağrısı yaptı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X