Yarar: 15 Temmuz’un dedikodusunu yapmayın

TÜMSİAD Bursa Şubesi tarafından düzenlenen ‘Çırağan Söyleşileri’nin Nisan ayı konuğu Güvenlik Politikaları Uzmanı Mete Yarar oldu.

Yarar: 15 Temmuz’un dedikodusunu yapmayın

Konuşmasında, FETÖ yapılanmasının çok büyük ve geçmişi olan bir proje olduğunu vurgulayan Yarar, Harp Okulu zamanına ilişkin bir anısını da paylaştı. Yarar, “1984’te Harp Okulu’na girdim. 85-86 yıllarında bir gün aramızdan 12-13 kişilik ekibin yok olduğunu fark ettik. Bir yapı ile ilgili bağlantıları olan kişiler olduklarından dolayı sorguya götürüldüklerine dair duyum aldık. 2 hafta sonra gidenlerden 1’i eksik hepsi bir sorun olmadan geri döndü. Aradan yıllar geçti ve 15 Temmuz gecesinde kalkışmayı yapanlardan 12’sinin 1985 yılında sorguya götürenler olduğunu öğrendik” dedi.

 

Yarar sözlerini şöyle sonlandırdı:

“15 Temmuz’un dedikodusunu yapmayın. Yapanlar ya kanıt göstersin, gösteremiyorsa da sonuna kadar sussun. Bu dedikodusu yapılacak bir konu değil 249 şehide ve birçok gazimize ayıp oluyor. 15 Temmuz bu ülkenin direnişiydi. İnşallah bu ülke dirilişi de yaşayacak.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X