Yarbay hakkında çifte inceleme

Şırnak Beytüşşebap’ta şehit düşen kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın cenazesinde yaptığı konuşma ve gösterdiği tepki ile gündeme oturan Yarbay Mehmet Alkan hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Yarbay hakkında çifte inceleme

Yarbayın isyanı, Ankara’da Jandarma Genel Komutanlığı ve İçişleri Bakanlığı tarafından masaya yatırıldı. Alkan’ın açıklamaları, kendisi Jandarma olmasına karşın Okullar Komutanlığı’nda görev yaptığından TSK disiplin yönetmeliğine göre değerlendirilecek. Yarbay Alkan da ilk kez konuştu ve hakkındaki eleştiriler için ”Hepsini Allah’a havale ediyorum. Başka ne diyeyim?’ dedi.

Yarbay Alkan, şehit kardeşi Yüzbaşı Alkan’ın cenaze töreninde tabuta sarılarak isyan etmişti. Alkan, “Bunun katili kim? Düne kadar çözüm diyenler, ne oldu da sonradan savaş diyor” demişti. 

Alkan, ‘şehit olmak istiyorum’ açıklaması yapan Enerji Bakanı Taner Yıldız’a da tepki göstermiş ve “Saraylarda 30 korumayla gezip, zırhlı arabalara binip ‘şehit olmak istiyorum’ diye bir şey yok. Git o zaman, oraya git” diye seslenmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X