‘Yardım çığlığını biz duyuyoruz’

Bursa Tabip Odası, kadına yönelik şiddetin son bulması için çağrıda bulundu.

‘Yardım çığlığını biz duyuyoruz’

Bursa Tabip Odası’nda düzenlenen basın açıklamasında konuşan Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Emel İrgil, ‘Biz hekimler, cinsel saldırıya maruz bırakılan kadınların yaşadığı bedensel ve ruhsal sorunlara tanık oluyoruz. Adli Tıp’ta otopsilerini yapıyoruz. Bu olayları ilk fark eden ya da bu olayların yardım çığlığı gibi ilk anlatıldığı kişileriz’ dedi.

TOPLUMSAL BİR SORUN

Olayın bireysel değil giderek büyüyen toplumsal bir sorun olduğunun altını çizen Dr. Emel İrgil, ‘Bunun tek sorumlusu da söyledikleri sözlerle toplumu etkileyen, bu söylemlere uygun yasalar çıkaran ve uygulayan siyasi iktidardır’ ifadesini kullandı.

Saldırıya uğrayan kadınların ciddi manada psikolojik travma geçirdiğine dikkat çeken Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Emel İrgil, “Bursa Tabip Odası olarak ‘kadın evinin süsüdür’, ‘en az üç çocuk doğurun’, ‘Kadınlar çalışmasa işsizlik azalır’ gibi eril ve cinsiyetçi söylemlerin devletin en üst kademelerinden yükselmesini ve kültürel olarak normalleştirilmesini bu acı olayların nedeni olarak görüyor ve bu söylemlerin artık son bulmasını diliyoruz’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X