Yardım TIR’larının geçtiği karayollarını bombaladılar

Rus ordusuna ait savaş uçaklarının Suriye’nin kuzeyinde insani yardım TIR’larının geçtiği karayollarını bombaladığı ve büyük hasar verdirdiği bildirildi.

Yardım TIR’larının geçtiği karayollarını bombaladılar

AA muhabirinin Halep ve İdlib’teki yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Rus ordusuna ait savaş uçakları Halep’in Azez ilçesine bağlı Babu’s Selam (Öncüpınar) sınır kapısına çıkan karayolunu vurdu.

Rus savaş uçaklarının ayrıca İdlib’in Sermada beldesi ile Babu’l Hava (Cilvegözü) sınır kapısı arasında yardım TIR’larının geçtiği yolu bombaladığını bildiren kaynaklar, saldırılarda 1 kişinin öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını ifade ettiler. Savaş uçaklarının bahsi geçen yola dört saldırı düzenlediği kaydedildi.

Rus uçaklarının dün Halep’in kuzeyinde bulunan Azez ilçesindeki sığınmacılara giden yardım TIR’larının bulunduğu bölgeye düzenlediği hava saldırısında TIR’ların isabet alması sonucu 7 kişinin öldüğü,10 kişi yaralandığı ve 20 TIR’ın yandığı bildirilmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X