Yargı çalışanları ‘adalet’ istiyor

Türk Büro-Sen Şube Başkanı İbrahim Bulut, Adli Yıl açılışı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, adalet ve hukukun toplumların olmazsa olmazı olduğuna vurgu yaptı.

Yargı çalışanları ‘adalet’ istiyor

SEYİT GÜNDOĞAN

Adalet sisteminin olmadığı ya da aksayarak işlediği bir ülkede, gelişmişlikten ve kalkınmadan bahsedilemeyeceğini belirten Bulut, “Her yıl adalet sistemimizin eksikliklerinin gündeme getirildiği ‘adli yıl’ açılışlarında; adaletin işleyişinin olmazsa olmaz unsuru, iş yükünün büyük bir kısmını omuzlayan, hakim ve savcılar ile birlikte adalet hizmetinin temel taşları olan adalet çalışanları, unutulmakta, sorunları dile getirilmemekte, adeta yok sayılmaktadırlar.

Adalet Bakanlığı, yargı sisteminin sorunlarını tamamıyla ele almalı, sadece Hakim-Savcı için değil tüm çalışanlar için iyileştirme ve düzenlemeler yapmalıdır. Öncelikli olarak söz verilmiş olan mübaşirlerin GİH sınıfına geçirilmesi başta olmak üzere, adalet çalışanlarının, görevde yükselme, ücret adaletsizliği, sağlığı tehdit eden çalışma ortam ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi, can güvenliğinin sağlanması gibi birçok sorunu çözüm beklemektedir.

Bugüne kadar çıkartılan yargı paketlerinde adalet çalışanları için bir iyileştirme yapılmaması on binlerce adalet çalışanını üzmüş ve Adalet Bakanlığı’na küstürmüştür. Adalet çalışanları, kendileri içinde bir yargı paketi çıkartılmasını beklemektedir” diye konuştu.               

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X