‘Yargı sadece bağımsız olmaz tarafsız da olmalı diyoruz’

Başbakan Yıldırım, “AK Parti 15 yıldır yargı bağımsızlığını tesis etmek için var gücüyle çalışıyor. Biz ‘yargı sadece bağımsız olmaz, tarafsız da olmalı’ diyoruz, bunun neresi yanlış?” dedi.

‘Yargı sadece bağımsız olmaz tarafsız da olmalı diyoruz’

Başbakan Binali Yıldırım, ‘Büyük Sivas Buluşması’nda yaptığı konuşmada, “AK Parti 15 yıldır yargı bağımsızlığını tesis etmek için var gücüyle çalışıyor. Biz ‘yargı sadece bağımsız olmaz, tarafsız da olmalı’ diyoruz, bunun neresi yanlış? ‘Hayır’ diyenler bunun cevabını verebiliyorlar mı? Veremiyorlar.” dedi.

 

“İşin gücün felaket tellallığı yapmak mı?”

 

Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek, “Ana muhalefet partisinin bir genel başkanı var. Minibüsçülerle oturuyor, onlara diyor ki ’17 Nisan’da sizin hat ruhsatlarınız iptal olacak.’ Muhtarlarla oturuyor, onlara diyor ki ‘muhtarlıklar kapanacak.’ İş adamlarıyla oturuyor ‘fabrikalarınız elinizden alınacak’, efendim olmadı, kahvecilerle oturuyor, ‘kahvehaneler kapanacak.’ Kardeşim senin işin gücün felaket tellallığı yapmak mı?” dedi.

 

Başbakan Yıldırım, “Bir de tutturmuş, nereden geldiyse bir Binali Yıldırım sevgisi doğdu; ‘Biz Binali Bey için çalışıyoruz.’ Niye benim için çalışıyorsun kardeşim? Ben koltuk meraklısı değilim.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X