Yargıda BAM şoku!

HSYK’nın aldığı kararla, Bursa’ya Bölge Adliye Mahkemesi açılmasından vazgeçildi.

Yargıda BAM şoku!

HALİL ÖZÇOBAN

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) dünkü toplantısında alınan kararla, Türkiye’de bazı illerde kurulan ve önümüzdeki temmuz ayında faaliyete geçirilmesi planlanan Bölge Adliye Mahkemeleri’nin (BAM) sayısı 15’den 7’ye düşürüldü.

HSYK’nın aldığı bu karar, Bursa’yı da ilgilendiriyor. Bursa’da açılması planlanan Bölge Adliye Mahkemesi’nden şimdilik vazgeçilmesi yargı camiasında şok etkisi yarattı. 

HSYK’nın son toplantısındaki karar gereği, daha önce 15 ilde kurulan bölge adliye mahkemelerinin, 7 coğrafi bölgede faaliyete geçirilmesi kararlaştırdı. 

HANGİ İLLERDE OLACAK

Buna göre, Bölge Adliye Mahkemeleri Marmara da İstanbul, Ege de İzmir, İç Anadolu da Ankara, Karadeniz de Samsun, Doğu Anadolu da Erzurum, Güney Anadolu da Gaziantep, Akdeniz de ise Antalya illerinde hizmet verecek. 

Bursa  Bölge Adliye Mahkemesi’nde görev almak için hakim ve savcılar HSYK’ya başvuru bile yapmışlardı. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’nde çalıştırılmak üzere 200’e yakın personeli alımı yapılmış ve bu kişiler halen Adliye’nin çeşitli birimlerinde görev yapıyor.

HSYK’dan çıkan dünkü karar Bursa’da üzüntüyle karşılanırken, ataması yapılan personelin durumunun ne olacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. 

BUTTİM’DEKİ ÇALIŞMALAR

Bu arada, Bursa Bölge Adliye Mahkemesi için, yaklaşık birbuçuk yıl önce Odunluk Mahallesi’nde bir plaza kiralanmıştı. Ancak, taraflar arasındaki anlaşmazlık yüzünden protokol geçtiğimiz aylarda  iptal edilince bina açılmadan kapanmıştı.

Bu gelişme üzerine 20 Temmuz’da faaliyete geçirilmesi planlanan Bursa Bölge Adliye Mahkemesi’nin ilk etapta Yıldırım’daki eski Köy Hizmetleri binasında hizmet vereceği duyurulmuştu. BUTTİM’in yanında 430 bin metrekarelik alana kurulacak Adalet Kampüsü’nün açılmasıyla da Bölge Adliye Mahkemesi buraya taşınacaktı.

Bursa Bölge Adliye Mahkemeleri’nde Bursa, Çanakkale, Kütahya, Bilecik,  Balıkesir ve Yalova’daki davalar görülecekti.  

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X