‘Yargıda reforma önem veriyoruz’

AK Parti Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, toplumsal düzenin adil bir yargı ve yargılamaların makul sürede tamamlanmasıyla sağlanabileceğini belirterek, hükümet olarak görevde oldukları 15 yıllık sürede yargısal reforml

‘Yargıda reforma önem veriyoruz’

Şahin, mahkemelerce verilen isabetli kararların ve makul yargılama sürelerinin adil yargılanma hakkı ve hukuki güvence varlığının önemli bir göstergesi olduğunu vurguladı.  

Hüseyin Şahin, yaptığı açıklamada Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemeleri’nin işleyişinde ortaya çıkan aksaklıkların giderilmesi için bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin kanunun TBMM’de kabul edildiğini söyledi. Milletvekili Şahin, yeni düzenlemenin Hükümetin yargısal reformlarının önemli bir parçasını oluşturduğunu belirtti.  Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemeleri’nin 20 Temmuz 2016 tarihinde faaliyete geçirildiğini hatırlatan  Şahin, söz konusu mahkemelerde hızlı ve etkili kararların verildiğini ve kamusal memnuniyetin sağlandığını vurguladı. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen yeni olması nedeniyle Bölge Adliye ve Bölge İdare Mahkemeleri’nin işleyişinde bazı aksaklıkların yaşandığına değinen Milletvekili Şahin, bazı kanunlarda yapılan değişikliklerle uygulamada yaşanan sorunların giderilmesinin amaçlandığını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X