Yargıtay’a ilk atama

Yargıtay Başkanlığı’na seçilen İsmail Rüştü Cirit, cübbesini giyer giymez ilk atamasını yaptı. Yargıtay Genel Sekreterliği artık Şebnem Günaydın’a emanet.

Yargıtay’a ilk atama

Yargıtay Başkanı seçilen İsmail Rüştü Cirit, mazbatasını Yargıtay Konferans Salonunda düzenlenen törenle aldı. Yargıtay Birinci Başkanvekili Seyit Çavdar, Cirit’in öz geçmişini okudu. Daha sonra Yargıtay Onursal Başkanı Ali Alkan, Cirit’e cübbesini giydirdi. 

Meslektaşlarına seslenen Cirit, ‘Tarafsızlık ve bağımsızlık yargı erkinin vazgeçilmez, en temel ilkeleridir. Biz, dün olduğu gibi bugün ve yarın da tarafsızlık ve bağımsızlığımızdan ödün vermeyeceğiz. Adaletin bir an önce gerçekleşmesi ve toplumun beklentilerine cevap verebilmek için bütün çabamızla çalışma azmindeyiz’ dedi.

BEKLENTİSİ OLAN CÜBBESİNİ ÇIKARSIN

Ali Alkan’ın, Yargıtay’da 4-6 nöbeti tuttuklarını söylediğini, kendilerine ise 12-2 nöbetinin kaldığını ifade eden Cirit, ‘Kendisinin de ifade ettiği gibi, korkusu ve beklentisi olanların cübbesini çıkarması gerekir. Ali Alkan, hukukçu kimliğiyle hepimize önderlik etmiştir. Kendisine yargı ve Yargıtay’a bugüne kadar sunduğu hizmetler için teşekkürü bir borç biliyoruz’ diye konuştu.

YARGITAY’DAKİ İŞ YÜKÜ

Cirit, Yargıtay’daki iş yükü ve bundan kaynaklanan gecikmelerin farkında olduklarını belirterek, ‘Yargıtaya yeni seçilen üyelerimizin de iş yükünün azaltılması doğrultusunda bu çabamıza katkı vereceklerine olan inancım tamdır’ diye konuştu. Bina sorununu da bir an önce çözmek istediklerini belirten Cirit, en geç nisan ayı içerisinde yeni dairelerin faaliyete geçebileceğini vurguladı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X