Yargıtay’daki dava sayısı 1 milyona dayandı

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Yargıtay’ın 1 milyon dava sınırına dayandığını açıkladı.

Yargıtay’daki dava sayısı 1 milyona dayandı

İstanbul’da yapılan “Yargı ve İş Dünyası Sempozyumu’ sempozyumunda önemli isimler bir araya geldi. Toplantıya Yargıtay Başkanı Cirit, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ve MÜSİAD Başkanı Nail Olpak da katıldı. Toplantıda konuşanlar arasında en dikkat çekici açıklama, Yargıtay Başkanı’ndan geldi. 

Yargıtay’ın 1 milyon dava sınırına dayandığını belirten Cirit, şunları kaydetti:

“Hukuk sisteminin sürdürülebilir ve sağlıklı olma hali yok. Onun için tüm dünyanın denediği çözüm yollarını denemek zorundayız. Tüm Çin Yargısı 19 milyon dava çözüyor. Diğer uyuşmazlıklarla birlikte çözdükleri dava sayısı da 19 milyon. Ne kadar yargı içinde çözülüyorsa o kadar da yargı dışında çözülüyor. İngiltere’de hukuki davaların yüzde 98’i arabuluculuk sistemiyle çözülüyor, yüzde 2’si yargı içine giriyor. Böylelikle daha sağlıklı ve sürdürülebilir bir yargı sistemi, kaliteli bir adalet sistemine ulaşmanız mümkündür. Toplumun bir parçası olan hakimlerin, halkın güveni olmaksızın adaleti etkin bir şekilde yönetmeleri mümkün değildir.

ÜÇ KİŞİDEN BİRİ

Yargıya ilişkin değişiklikler toplumda karşılık bulmazlarsa yargıya olan güven azalır, bu durum uyuşmazlıkları tetikler. Ülkemizde neredeyse her üç kişiden davacı ve davalıdır. Her konu neredeyse mahkemeye, hatta yüksek mahkemeye taşınabildiği adalet sisteminin arzu edilen düzeyde iyi sonuçlar vermesi oldukça güçtür.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X