Yargıtaydan ‘Böcek’ davasına bozma

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, başbakanlığı sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin davada sanıklardan Zavar ve Usta’nın mahkumiyetine ilişkin kararını bozdu.

Yargıtaydan ‘Böcek’ davasına bozma

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, kamuoyunda “Böcek” davası olarak bilinen, başbakanlığı sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasına ilişkin davada yerel mahkemenin bazı sanıklara ilişkin beraat hükümleriyle sanıklardan dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Teknik Şube Müdür Yardımcısı Sedat Zavar ve aynı müdürlükte görevli polis memuru İlker Usta’nın mahkumiyetine ilişkin kararını bozdu.

Daire, Usta ve Zavar’ın tahliye taleplerini reddetti.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, dosyanın temyiz incelemesini tamamladı.

Daire, sanık eski Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel’in haberleşmenin gizliliğini ihlal, kişilerin arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, sanıklar eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığı Güvenlik Sistemleri Büro Amirliğinde görevli polis memuru Harun Yavuz, aynı birimde komiser yardımcısı İbrahim Sarı’nın siyasal veya askeri casusluk, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçlarından beraatine ilişkin yerel mahkeme hükmünü onadı.

Ancak daire, bu sanıklardan Yüksel hakkında siyasal veya askeri casusluk suçundan verilen beraat hükmü ile sanıklar eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkanlığında görevli Emniyet Müdürü Ahmet Türer, eski Başbakanlık Koruma Dairesi Başkan Yardımcısı Zeki Bulut, eski TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve BİLGEM Başkanı Hasan Palaz hakkında siyasal veya askeri casusluk, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması suçlarından verilen beraat hükümlerini bozdu.

Daire, sanıklar Usta ve Zavar’a “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek” ve “haberleşmenin gizliliğini ihlal” suçlarından verilen 7 yıl 6’şar ay hapis cezasına ilişkin mahkumiyet hükmünün de bozulmasına karar verdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X