Yargıtaydan iki tacize bir ceza

Yargıtay 14. Ceza Dairesi, aynı kadına karşı dolmuş ve otobüste 10 gün arayla cinsel saldırıda bulunan sanığı, bu iki eylemi nedeniyle iki kez cezalandıran yerel mahkeme kararını bozdu.

Yargıtaydan iki tacize bir ceza

Bursa’da yaşanan olayda, B.G, dolmuşta yanına oturduğu kadını elle taciz etti. Kadının tepki göstermesi üzerine sanık, o sırada yolcu indiren dolmuştan atlayarak kaçtı.

Mağdure bu ilk olayla ilgili adli makamlara başvurmadı. Sanık, olaydan 10 gün sonra bu kez otobüste aynı kadının arkasına geçerek tacizde bulundu. Kadının tepkisi üzerine otobüsteki yolcularca yakalanan sanık, polise teslim edildi.

Olayla ilgili açılan davayı görüşen Bursa 14. Asliye Ceza Mahkemesi, sanığı Türk Ceza Kanunu’nun cinsel sadırı suçunu düzenleyen ve 5 yıldan 10 yıla kadar hapis öngören 102/1. maddesi kapsamında iki kez cezalandırdı.

Yerel mahkemenin kararında, aynı mağdureye karşı 10 gün içerisinde 2,5 milyonluk bir kentte böyle bir eylemin rastlantıyla açıklanamayacağına işaret edilerek, bu nedenle iki kez cezalandırıldığı belirtildi.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 14. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Bozma kararında, bir kişiye karşı aynı suçun değişik zamanlarda işlenmesi halinde zincirleme suç hükümlerinin uygulanması gerektiği kaydedildi.

Sanığın, taciz eylemini aynı mağdureye karşı gerçekleştirdiği ifade edilen bozma kararında, farklı suç işleme kastıyla hareket ettiğinin de kanıtlanamadığı aktarıldı.

Bozma kararında, bir suç işleme kararının icrası kapsamında, mağdureye karşı aynı suçun değişik zamanlarda işlenmesi nedeniyle suçların zincirleme işlendiği belirtilerek, tek cezaya hükmedilmesi gerektiği bildirildi.

Sanığa, aynı suçtan iki kez cezalandırılmak suretiyle fazla ceza verildiği, bunun da bozma nedeni sayıldığı kaydedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X