Yarıda kalmıştı! Bursa gün sayıyor…

Bursa’nın Balkan kökenli STK’larından BALGÖÇ’ün 13 Mart’ta Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlamadan yarıda kalan ve tamamlanamayan kongresinin, atanan yeni kayyum heyeti tarafından gerçekleşmesi için artık gün sayılıyor. Kongre detaylarını Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın yazdı…

Yarıda kalmıştı! Bursa gün sayıyor…

Sulh Hukuk Mahkemesi’nce atanan Sabri Mutlu başkanlığındaki üç kişilik kayyum heyetinin önümüzdeki günlerde BALGÖÇ kongre takvimini üyelere deklare etmesi bekleniyor.

Mahkeme heyetinin, yarıda kalan kongre görüntülerini inceleyerek karar verdiği, kayyum heyetini de buna göre belirlediği konuşuluyor.

Kongre öncesi yönetimin, kendi içinde ihtilal yaparak belirlediği başkanın tüm hukuki itirazlarına rağmen, kayyumun en geç ay sonuna kadar kongreyi tamamlama konusunda bir takvim ilan edeceği dillendiriliyor.

BALGÖÇ kulislerinden gelen bilgiler, üç başkan adayının da kayyum heyeti tarafından Genel Merkez’e davet edilerek, kongrenin tekrarlanma tarihi konusunda mutabakat arayacakları konuşuluyor.

Diğer yandan;

Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) tarafından komşu Bulgaristan’da her yıl düzenlenen, Cebel başta olmak üzere Türk nüfusun yaşadığı bölgelerde 19 Mayıs Bulgar asimilasyonuna karşı başlatılan direniş hareketini kutlama yıldönümü törenlerine Bursa’dan Emin Balkan ve ekibinin katılmayacağına da öğrendik.

Başkan adaylarından Prof. Dr. Emin Balkan’ın HÖH’ün Bursa’daki kongreye müdahalesi ve bir adaydan yana tutumu, mali ve lojistik desteği nedeniyle programa katılmama kararı aldığı belirtiliyor.

Türkiye’deki BALGÖÇ kongresinde taraflı bir tutum sergileyen HÖH’ün, BALGÖÇ’ün kurucu aile bireyleriyle birlikte hareket ettiği biliniyor.

Yazının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X