Yarım ton bomba

Hakkari Şemdinli’de PKK’lı teröristlerin patlattığı bomba yüklü araçta 500 kilogram TNT ve C4 kullanıldığı ortaya çıktı. 3 kişinin yaralandı patlama nedeniyle 160 işyerinde hasar büyük.

Yarım ton bomba

Hakkari’de PKK’lı teröristlerin Şemdinli Kaymakamlığı, Emniyet Müdürlüğü, Devlet Hastanesi ile çok sayıda işyeri ve evin bulunduğu Serment Caddesi’nde çarşamba gecesi patlattığı bomba yüklü aracın yol açtığı hasar ve saldırının detayları ortaya çıktı.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, saldırının yaklaşık 500 kilogram TNT ve C4 yüklü ciple gerçekleştirildiği değerlendiriliyor. Güvenlik güçlerince olay yerinde yapılan incelemelerde, patlama alanında doku parçası bulunmadığı, yolun eğimli olmasından faydalanan teröristlerin indikten sonra aracı yokuş aşağı bıraktıkları ve patlayıcıları uzaktan kumanda ya da el bombasıyla ateşledikleri bilgisi üzerinde duruluyor.

Patlamanın caddede 3 metre 70 santim çapında, 65 santim derinliğinde çukur açtığı öğrenildi. Ayrıca, patlamanın yaşandığı gece hastane binasının zarar görmesi nedeniyle bazı hastaların zemin kattaki yemekhanede tedavi edildiği bildirildi. Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri, patlama bölgesinden alınan toprak ve araç numunelerini Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderdi. 

Bu arada, patlamada büyük hasar gören ilçe devlet hastanesinde sağlık hizmetleri yeniden verilmeye başlandı. Saldırıda 3 vatandaşın hafif yaralandığı ve tedavilerinin ardından taburcu edildikleri öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X