Yarım yüzyıllık mezuniyet

1965 yılı mezunu Diş hekimleri geleneksel hale getirdikleri toplantılarını bu yıl İznik’te gerçekleştirdiler.

Yarım yüzyıllık mezuniyet

Aralarında Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesi kurucu dekanı Prof. İlter Uzel, Samsun Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesi kurucu dekanı Prof.Aslan Akgünlü, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği fakültesi kurucu dekanı Köksal Baloş’un bulunduğu kırk diş hekimi, geleneksel toplantılarının 50. yılında İznik’te bir araya geldiler.

Prof. Köksal Baloş, ‘Bu sınıfı kutluyorum. Bu ülkede şerefle, hekim ahlakıyla görev yaptılar. Bugünün Türkiye’si için bunlar çok önemlidir. Bu sınıf ve bundan sonra gelenler Türk ağız ve diş sağlığı konusunda çok büyük çalışmalar yaptılar. Bizleri yetiştiren hocalarımızı ve aramızdan ayrılan meslektaşlarımızı rahmetle anıyorum. Evet şu an hepimiz yaşlandık, çoluk çocuğa karıştık. Ama şunu unutmayın ünlü Alman yazar Goethe, klasikler arasına giren ünlü oyunu Faust’u 83 yaşında yazdı. Giuseppe Verdi, ünlü opera eseri Otello’yu 71 yaşında yazdı. Pablo Picasso en önemli eserlerini 90 yaşlarında yaptı. Ünlü İtalyan ressam Michelangelo en önemli eserlerini 80 yaşlarında yaptı. Mühim olan yaş değil, kişinin vizyonu ve enerjisidir.Gelin bir karar verelim ve 75. yılımızı yine hep birlikte kutlayalım’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X