Yarın da bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı il ve ilçelerde yarın da okullar tatil edildi.

Yarın da bazı il ve ilçelerde eğitime ara verildi

Yoğun kar yağışı yurdun çeşitli bölgelerinde etkisini sürdürüyor. 

Marmara bölgesinde 6 Ocak Cuma gününden bu yana süren kar yağışı ulaşımı aksattı, eğitim ve öğretime ara verdirdi. Yarın kar tatili verilen il ve ilçeler şöyle; 

İstanbul 

İstanbul Valiliği, kent genelinde beklenenin üzerindeki kar yağışı nedeniyle ulaşım güvenliği bakımından eğitim-öğretime yarın da ara verildiğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, 6 Ocak Cuma akşam saatlerinden itibaren kent genelinde etkili olan kar yağışının yoğunluğunun tahminlerin üzerinde seyrettiği belirtildi.

Açıklamada, yoğun yağış nedeniyle meydana gelen kar birikintileri, don ve buzlanmanın özellikle ara caddeler, sokaklarda araç ve yaya ulaşımında yol açtığı olumsuz etkilerin göz önüne alındığı ifade edilerek, şunlar kaydedildi:

“Herhangi bir sıkıntı ve mağduriyetle karşılaşılmaması için tedbir amacıyla tüm resmi ve özel kreş, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde, gündüz bakımevleri, çocuk kulüpleri, özel eğitim ve rehabilitasyon ile rehberlik araştırma ve halk eğitim merkezlerinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine yarın (11 Ocak Çarşamba) ara verilmesi uygun görülmüştür. Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli personelle hamile çalışanlar da idari izinli sayılacaktır.”

İstanbul Valiliği, kenti etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle, dün ve bugün de eğitim-öğretime ara vermişti.

İzmir 

İzmir il genelinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün süreyle tatil edildi. 

Çanakkale 

Çanakkale Valililğinden yapılan açıklamaya göre olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın bazı ilçelerde eğitim-öğretime ara verildi. 

Kar tatili yapılan ilçeler şöyle; Gelibolu, Lapseki, Biga, Ayvacık, Bayramiç, Ezine ve Yenice 

Edirne

Edirne Valiliğinden yapılan duyuruda, valilik kararı ile olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların yarın da tatil edildiği belirtildi.

Kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personelin de yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Valilik kararıyla dün ve bugün de okullar tatil edilmişti.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 derece ölçüldüğü kentte, kar yağışının gece saatlerine kadar yoğun olarak devam edeceği bildirildi.

Sınır kapılarına giden yolun kapanmaması için ekipler Kapıkule, Pazarkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında şehir içinde de belediye ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Balıkesir 

Balıkesir’in üç ilçesinde tüm, bir ilçesinde de taşımalı eğitim yapılan okullarda, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

 

Valiliğin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, merkez Altıeylül ve Karesi ile Dursunbey ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler yarın tatil edildi.

Erdek ilçesinde ise taşımalı eğitim kapsamındaki ve kırsal mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler için yarın eğitime ara verildi.

Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X