‘Yarın hesap vereceksiniz’

Terörü protesto eylemlerinde HDP’yi ve Kürk kökenli vatandaşları hedef alan saldırılara sert çıkan Demirtaş, ‘Hepinizin görüntüleri var, hesabını vereceksiniz’ dedi.

‘Yarın hesap vereceksiniz’

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘Yakıp yıkanlar, insanları dövenler, mevsimlik işçilerin çadırlarını yakanlar, linç edenler… Hepinizin görüntüleri var. İşlediğiniz suçlar 20 yıla tabiidir. Bugün olmaz yarın ama illa hesabını vereceksiniz’ dedi.

Demirtaş, düzenlediği basın toplantısında terör olaylarını, teröre tepki eylemlerini, HDP Genel Merkezi’nin de aralarında bulunduğu parti binaları ile Kürt kökenli vatandaşlara ait işyerleri, Doğu ve Güneydoğu’dan gelen otobüsler ve mevsimlik işçilere yönelik saldırıları değerlendirdi. Demirtaş’ın mesajları şöyle:

BÜTÜN ACILAR BİZİM

‘Normal bir süreçten geçmiyoruz. Böylesine kaotik bir dönemde ülkemizde de bir kez daha çatışmalı döneme girilmiş olması ve savaş kararıyla birlikte ülkemizin kan gölüne dönmesi çok büyük talihsizliktir. Polis, gerilla, asker, çocuk her gün birini kaybediyoruz. Kaybedilen canların üniformasına bakmadan bütün acılara sahip çıkıyoruz. Bu savaşın başlamasında, büyümesinde karar alma sürecinde biz yokuz. Karar cumhurbaşkanı ve başbakan tarafından veriliyor. Allah şahittir ki biz kendi çocuklarımıza sarılamıyoruz, öpemiyoruz çünkü o kadar çocuk babasız kaldı ki, kendi çocuklarımıza sarılmaktan utanıyoruz.

MAAŞLI SALDIRGANLAR

HDP bu ülkede iç barışı güçlendirmek ve beraberce özgür yaşamı kurmak için bir partidir, sadece Kürtlerin partisi değil. Bizler 7 Haziran seçimlerine gelene kadar, henüz ateşkes devam ediyorken, 176 yerde partimize saldırı oldu. 2 gündür olan şeyler teröre tepki falan değildir… Dağlarda çıkardıkları cenazelerin oy kazandırmadığını gördüler. Sokaklarda faşizm estirerek nerede Kürt varsa, Kürde benzeyen ne varsa diz çökertme operasyonu yapılıyor. Protesto amacıyla sokağa çıkanlara biz saygı duyarız, herkesi protesto etme hakları vardır. Bizim sözlerimiz AKP ve MİT istihbaratı ile görevlendirilmiş çeteleredir. Bunlar isim isim belirlenmiş ve maaşlı insanlardır. Tek elden yönetilen saldırı kampanyası devlet eliyle yürütülmüştür.

KENDİNİZİ HARCATMAYIN

Yakıp yıkanlar, insanları dövenler, mevsimlik işçilerin çadırlarını yakanlar linç edenler hepinizin görüntüleri var. İşlediğiniz suçlar 20 yıla tabiidir. Bugün olmaz yarın ama illa hesabını vereceksiniz. Arkasında hükümet desteğini hissedip bu linçleri yapanlar yazık size, kendinizi harcatmayın, harcayacaklar size, hükümet yok arkanızda, iktidardan düştüler… Bunlar gidiciler, siz ortada kalacaksınız. Arkanızda hükümet yok, yargı önünde hesap vereceksiniz… Biz kendimizi feda ederiz diyorsanız, yapacak bir şey yok. Herkes ayağını denk alsın ona göre adım atsın.

KARDEŞLİĞİ GÖSTERİN

Dökülen kandan bizi sorumlu tutuyorlar. Lütfen Cumhurbaşkanı ve başbakandan bunun delilini isteyin… Bu ülkenin alçak medyası Dağlıca’da ki emri de benim verdiğimi yazdı, nasıl olmuş, emri kim vermiş çıksın istiyoruz ortaya. Biz korkmuyoruz. Bu ülkeyi çalan, çırpan yağmalayan siz, saray uğruna bu çocukları savaşa gönderen siz, ama ne hikmetse binaları yakılan, hep saldırıya uğrayan biz… Bu işte bir terslik olmalı. Bugün kardeşlik var mı yok mu onu gösterme zamanıdır. Türkiye’nin batısı ne diyor bu yakma yıkmalara? Etle tırnak edebiyatı yapmak kolaydır. Türk-Kürt bugün el ele versin. Kardeşlik düğünde değil, taziyede belli olur. Hakkımızdır bunu görmek istiyoruz, büyük bir zulüm ve baskı altındayız.’

Sadece arşiv odamız yakıldı

HDP Genel Merkezi’ne yönelik saldırıyı değerlendiren Demirtaş, ‘Polis eşliğinde arşivimiz yağmalandı ve yakıldı. Neredeyse 60 odalı yerimizde tek oda ateşe verildi, o da arşiv odamız. Yüzlerce kişi parti merkezinin önünde, aradık uyardık, tedbir alınmasını istedik. En son kendim Ankara Valisi’ni aramak zorunda kaldım ama anladım ki kendisi de işin içinde… Bir genel başkana terbiyesizce, saygısızca bir konuşma yaptıktan sonra telefonu kapatmıştır’ diye konuştu.

Tahriklere prim vermeyin ama kendinizi de savunun

Parti tabanına seslenen HDP lideri Demirtaş, ‘Tahrikler sürecek, öyle gözüküyor sakın prim vermeyin. Biri sizin evinizi yakmaya geliyorsa ona karşı kendinizi savunmanız kanuna göre de haktır. Size evinizi, işyerinizi, partinizi yakmaya yıkmaya çalışanlara karşılık vermeniz hakkınızdır, onları anasından doğduğuna pişman edin. Orantılı bir şekilde herkes meşru müdafaasını yapmalıdır’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X