Yarış atlarına özel hastane

Adana’da Yeşiloba Hipodromu’ndaki Türkiye Jokey Kulübü (TJK) At Hastanesi’nde görevli 5 veteriner hekim, 7 gün 24 saat yarış atlarına kesintisiz sağlık hizmeti veriyor.

Yarış atlarına özel hastane

Veteriner Hekim Kemal Çetinoğlu, at hastanesinin atların her türlü sağlık sorunlarını çözmek için kurulduğunu belirterek, “Burada sadece tedavi de yapmıyoruz. Yarış öncesi veya sonrası her türlü desteği veriyoruz” dedi.

100 bin liradan başlayıp, milyonlarca liraya kadar değeri olan yarış atlarının sağlık sorunları kendilerine özel hastanede gideriliyor.

Adana Yeşiloba Hipodromu’nda faaliyet gösteren at hastanesinde, 5 veteriner hekim, 7 gün 24 saat tüm çalışma zamanlarını yarış atlarının sağlık sorunlarını çözmek için harcıyor.

Seyislerinin gözetiminde hastaneye getirilen atlar, ilk giriş yaptıklarında normal hastanelerdeki gibi mikro çipleri okutularak kayıt altına alınıyor ve daha sonra muayeneye başlanıyor.

Sağlık sorununun tespiti için çeşitli testlere tabi tutulan atlara, test aşamasından sonra sağlık sorununa göre tedavi yöntemi belirleniyor. Hastane bünyesinde kan tahlili için laboratuvar, ameliyathane ve revir odaları da bulunuyor. Ayrıca atların sorunlarına göre röntgen filmi veya ultrason testi yapılıyor.

Veteriner hekimler daha sonra test sonuçlarını atın ilgililerine ayrıntılı şekilde anlatıp bilgi veriyor. Ayrıca, at hastanesinde at sahipleri hizmetlerden düşük ücretlerle yararlanıyor.

“Tedavi prosedürleri ilgililerle uygulanıyor”

Hastahanenin veteriner hekimlerinden Kemal Çetinoğlu yaptığı açıklamada, at hastanesinde atlara bütün müdahalelerin yapıldığını söyledi.

Atların mikro çip ile kayıt altına alındığını ve bu mikro çip sayesinde atlara daha önce ne gibi tedaviler yapıldığını gördüklerini söyleyen Çetinoğlu, “Hipodromumuzda bulunan atlara her türlü müdahale yapılmaktadır. Hasta kabul birimi tarafından ilk önce atların mikro çip kontrolü yapıldıktan sonra atla ilgili her türlü bilgiye mikro çip sayesinde ulaşabiliyoruz. Hastanemize gelen atlarda öncelikle at ilgililerimizden aldığımız analizler sonucunda gerekli tedavi prosedürlerini uygulamaktayız” dedi.

“Tıbbi destek de veriyoruz”

Atlara yarış öncesi ve sonrası tıbbi destek uyguladıklarını ve atların kendi sağlık durumlarına göre tedaviye başladıklarını belirten Çetinoğlu, “Burada sadece tedavi yapmıyoruz. Yarış öncesi ve sonrası her türlü bilgi ve desteği veriyoruz. Daha çok yarış öncesi ve yarış sonrası atlardan gelen olumlu veya olumsuz şikayetler üzerine tedaviler yapıyoruz” ifadelerini kullandı. Veteriner Hekim Kemal Çetinoğlu, ihtiyaca göre atların ameliyatlarının hastanede yapıldığını ve en iyi sağlık hizmetini vermeye çalıştıklarını sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X