Yarsuvat bombası!

Yıldırım Demirören ve Haluk Ulusoy’dan sonra Galatasaray’ın eski başkanı Duygun Yarsuvat da, Futbol Federasyonu başkanlığına talip oldu.

Yarsuvat bombası!

Galatasaray Kulübü’nün eski başkanı Duygun Yarsuvat, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) 25-26 Haziran’da yapılacak seçimli olağan genel kurulunda başkanlığa adaylığını koyacağını açıkladı. Yıldırım Demirören ve Haluk Ulusoy’un ardından adaylığını açıklayan Yarsuvat, kurdukları İnisiyatif Futbol Platformu olarak hareket edeceklerini dile getirdi. Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ’ın 14 kulüp olarak TFF Başkanı Yıldırım Demirören’i destekleyecekleri yönündeki açıklamasının kendisini harekete geçmek konusunda dürttüğünü belirten Duygun Yarsuvat, “Bu demokrasi değil, seçim değil. Kimsenin haddinde değil” dedi.

BU SEÇİM DEĞİL, TAYİN

Seçimle ilgili statüyü eleştiren Yarsuvat, “Statüye göre aday listesi açıklandıktan bir gün sonra başkan adayının açıklanması gerekiyor. Karşı çıktığımız bu. Bu seçim değil, tayin. Bunun yanlış olduğunu kamuoyunda vurgulamak için buradayım” diye konuştu. Aday olması için gereken imzaların bir bölümünün toplandığını anlatan Duygun Yarsuvat, imzaların henüz gerekli sayı olan 60’a ulaşmadığını anlatarak, “Seçim olur, biz giremeyiz. Kanun yoluna gideriz” ifadelerini kullandı.

TANIDIK İSİMLER VAR

Futbolda mevcut yapının doğru olmadığı yönünde görüşler aktaran Duygun Yarsuvat, Passolig uygulamasının yanı sıra Kulüpler Birliği Yasası ve Süper Lig AŞ ile ilgili de eleştirilerde bulundu. Yarsuvat’ın beraber hareket ettiği bazı isimler de basın toplantısında yer aldı. Fenerbahçe’nin eski yöneticileri Uğur Dündar ve Deniz Tolga Aytöre’nin yanı sıra İsmail Uyanık, Osman Kolsuz, Hasan Hakkı Yılmaz, İlkan Koyuncu, Onur Belge ve Bingür Sönmez gibi isimlerin de İnisiyatif Futbol Platformu’nda yer aldıkları öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X