Yarsuvat’ı yerden yere vurdu

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Spor Toto Süper Lig’de geçen sezonki gibi şampiyon olacaklarını iddia etti.

Yarsuvat’ı yerden yere vurdu

Sarı-lacivertli takımın Antalya’nın Belek beldesinde yaptığı kampta basın toplantısı düzenleyen Uslu, çok iyi bir takıma sahip olduklarını ve sezon sonu mutlu sona ulaşmak istediklerini belirtti.

 

Uslu, son 3-4 maçtır yükselen bir grafiklerinin olduğunu dile getirerek, “Çok iyi bir takımımız var ve inşallah bu sene de şampiyon olacağız. Dün hazırlık maçında gördük ki form grafiğimiz düşmemiş. Bazı arkadaşlarımız da üstüne koymuş. İnşallah ikinci yarıya iyi hazırlanacağız” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in hiç kolay olmadığını savunan Uslu, “Şampiyonluklar derbilerden geçmiyor ama az da olsa avantajımız var. Rakiplerimizle kendi sahamızda oynayacağız. Önümüzdeki 3 maç puan kaybetmezsek geçen yıla yakın bir şampiyonluk görürüz. Bizler, oyuncularımız ve taraftarımız buna inanıyoruz. Bütünleşerek şampiyon olacağız” diye konuştu.

“Galatasaray, teknik direktörlüğe Hamza Hamzaoğlu’nu getirince çıkışa geçti? Ne düşünüyorsunuz” sorusunu Uslu, “Bizim de İsmail hocamız var” şeklinde cevapladı.

 

– “Duygun Yarsuvat, Cavcav’laşmasa iyi olur”

Mahmut Uslu, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat’ın “Fenerbahçe’yi Galatasaraylılar kurdu” açıklaması hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Tüzüğümüzün 2. maddesinde, kulübümüzü kimin kurduğu bellidir. Galatasaray Mekteb-i Sultanisi mezunları değildir bu kişiler. Aziz Yıldırım demek ki 50-100 yıl öncesini görmüş. ‘Bir gün herkes Fenerbahçeli olacak’ demişti. Demek ki Galatasaraylıdan Fenerbahçeli oluyormuş. Son bir senedir hiçbir kulübün açıklamasına cevap vermiyoruz. Yaşına, başına hürmet ediyoruz. Bu ikinci oldu, inşallah üçüncüsünü tekrar etmez Sayın Başkan. Cavcavlaşmasa daha iyi olur gibi geliyor bana. Bir büyüğümüz olduğu için daha fazla bir şey demiyorum.”

Yarsuvat’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyareti için, “O ziyaretten sonra kapılar açılmaya başlandı” ifadelerini de değerlendiren Uslu, “Bazı kulüp yöneticileri, avukatlar, başkanlar o kadar güzel konuşuyorlar ki. ama bir şeyleri konuşmak için konuşuyorlar. İlhan ağabeye de benzettim. Daha ne diyebilirim ki. Kendi kulübüyle ilgili, birçok yolumuzu açtık diyorlarsa, ne mutlu onlara” şeklinde konuştu.

 

– Transfer konusu

Fenerbahçe’nin transfer etmek için girişimde bulunduğu ancak Eskişehirspor’un bonservis konusunda Trabzonspor’la anlaştığı Erkan Zengin’le ilgili gelen soruya ise Uslu, şu cevabı verdi:

“Transferde şeffaf oluyoruz ama hiçbir işe yaramıyor. Hiçbir camiayla problemimiz olamaz. Kendileri, ‘500 bini getir git’ diyorlar. Sonra değişiyorlar. Aslan gibi arkadaşımız, biz susuyoruz diye konuşuyor. Erkan beğendiğimiz bir futbolcu. Hocamız istiyor diye, telefon ettik. Bizim buradaki rolümüz bu kadar. Bizim ismimizi karıştırmayın. Eskişehirspor’la görüşeli 20 gün oldu. Erkan Zengin konusunu açtığımız yok.  2 milyon 250 bin avroya Trabzonspor’a vermişler. Hayırlı olsun.”

Erkan Zengin’in basında çıkan “Fenerbahçe’den başka bir takımda oynamam” sözlerini de değerlendiren tecrübeli yönetici, “Mağduriyeti olduğuna inanabilir. Erkan Zengin gider problemini halleder, bizim herhangi bir şeyimiz yok. Açıklamalarında, ‘beni zorla bir yere gönderemezler’ demek istiyor. İnsan haklarına göre de yollayamazlar. Sonra fikrini değiştirirse bilemem” şeklinde düşüncelerini dile getirdi. 

Bursasporlu Ozan Tufan bonservis için 10 milyon avro istediğini aktaran Uslu, “Başka oyuncuların değerini biz biçemeyiz. Ozan, bu parayı hakkedecek bir oyuncu olabilir. Biz 4 milyon avro verebileceğimizi söyledik. ’10 milyon avro’ diyince, ‘baba bize göre çok’ dedim. Kapattık biz bu konuyu” ifadelerini kullandı.

Forvet transferi için çalışmaların devam ettiğini açıklayan Uslu, “Kimse devre arası oyuncusunu vermek istemiyor. Kiralık almak istiyoruz. Zaten 8 yabancı var elimizde. Bunlar düşününce kolay olacağını düşünmüyoruz” dedi.

 

– “Emre en değerli oyuncumuzdur”

Emre Belezoğlu ve Emenike’nin kulüpten gitmesi gibi bir gündemlerinin olmadığı vurgulayan Mahmut Uslu, bu iki futbolcuyla gelen sorulara karşılık şöyle konuştu:

“İkisininde ayrılması gibi bir gündemimizde yok. Sezon sonu Emre’yle birlikte 5 oyuncumuzu sözleşmesi bitiyor. Geçen yıl Caner’in de bitti yeniledik. Fenerbahçe’den ayrılmak kolay değil ki. Emre Fenerbahçe’nin kaptanıdır ve en değerli oyuncumuzdur.”

Mahmut Uslu, önümüzdeki sezon değişecek yabancı kuralıyla ilgili ise önümüzdeki günlerde kulüp olarak açıklama yapacaklarını kaydetti.

 

– “Türk sporuyla ilgili önemli açıklamalar yapacağız”

Sarı-lacivertlilerin genel sekreteri, önümüzdeki günlerde sadece futbol değil ülke sporuyla ilgili önemli açıklamalar yapacaklarını vurguladı.

Türk sporunun önemli sorunlarının olduğunu iddia eden Uslu, “Yalnız futbolla ilgili değil sporla ilgili önemli açıklamalar yapıldı. Bunlar altı boş açıklamalar. Türk sporunun önemli sorunları var. Devletten beklenen çok büyük aksaklıklar var. Raporlar hazırlayıp Gençlik ve Spor Bakanından Cumhurbaşkanına raporlarımızı sunacağız. Sizlere de açıklayacağız” şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın yayın gelirlerinin toplandığı “havuz”la ilgili açıklamalarının sorulması üzerine de Uslu, “10 yıldır hakkımızın yendiğini söylüyoruz. Devletin bu işe bir çözüm bulması lazım. İtalya’da İnter’in Milan’ın aldığını Lazio almıyor. Bütün liglerde bu var. Bunu söyledi Başkan. Hukuki olarak bir kanun var ortada” cevabını verdi.

 

– “Fatih Terim doğru tespitler yaptı”

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in 23. Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri’nde yaptığı konuşmada doğru tespitler yaptığını düşündüğünü aktaran Uslu, sözlerine şöyle devam etti:

“Fatih hoca durum tespiti yaptı. Çok doğru tespitlerdi. Almanya’da 3 milyon Türk’ten yıldızlar çıkıyor. 70 milyon nüfusumuz olmasına rağmen bizden çıkmamasını insanların düşünmesi lazım. İnşallah Fatih hocanın değerlendirmesine çözümleme getirirler.”

Mahmut Uslu, Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerinde Yıldırım Demirören’in tekrar aday olup olmayacağına ilişki soruya ise “Kimin ne zaman aday olacağını bilemem. Kim aday olur bilmem” yanıtını verdi.

Kulüpler Birliği Vakfı’nın toplantılarına katılmadıklarını hatırlatan Uslu, “Bizim bugün daha önemli toplantılarımız var. Kulüpler Birliği’nin yapacağı birçok iş var. Başkan, 200’den 400 milyona çıkarınca yayın ihalesini kimse teşekkür etmedi. Geçen toplantıda ise kınama yapıyorlar Başkana. O hakemle ilgili bir sorunumuz yok, raporuna da yazmadı. Ama öyle bir kınama yaptılar. Hayırlısı” ifadelerini kullandı.

Uslu, son olarak bu sezon dolmayan tribünlerle ilgili olarak ise şunları kaydetti:

“Spor programlarının çok olması ve Passolig çok önemli etken. Buna benzer nedenlerle seyirci azaldı. Bizim bir grupla ilgili problemimiz var ama onların da normalde aldığı kombine sayısı 500’ü geçmez. Galatasaray’ın başında da sıkıntı var. Beşiktaş’ı bilemiyoruz çünkü henüz statları yok. Anadolu kulüpler, zaten kötüydü. Trabzonspor da dolduramıyor. Federasyonun bu işe bakması lazım. Bazı yumuşatmaları getirmek lazım.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X